Το στούντιο δεν ήθελε σκηνή του «Skyfall» με ομοερωτικά υπονοούμενα και οι παραγωγοί αντέδρασαν

Δεν είναι η μοναδική σκηνή που θυμούνται οι περισσότεροι από το «Skyfall», αλλά υπήρχε περίπτωση να μην τη βλέπαμε καθόλου. Ο λόγος για τη σκηνή ενός «σέξι» διαλόγου ανάμεσα στον Ντάνιελ Κρεγκ και τον Χαβιέ Μπαρδέμ με ομοερωτικά υπονοούμενα. 

Από τον Χρήστο Πολίτη
Το στούντιο δεν ήθελε σκηνή του «Skyfall» με ομοερωτικά υπονοούμενα και οι παραγωγοί αντέδρασαν

Πολλοί λογίζουν το «Skyfall» ως μια από τις καλύτερες ταινίες της σειράς Τζέιμς Μποντ και μια από τις καλύτερες στιγμές της ταινίας, το «φλερτ» μεταξύ του Κρεγκ και του Χαβιέ Μπαρδέμ -που έπαιζε τον πολύ «κακό» τρομοκράτη Ραούλ Σίλβα.

Παρατηρώντας ο Σίλβα τον δεμένο Μποντ απέναντί του, τον ρωτάει «Προσπαθείς να θυμηθείς τις μέρες εκπαίδευσής σου. Υπάρχει κάτι που θέλεις να κρύψεις; Τι λέει ο κανονισμός γι’ αυτό; Πρώτη φορά για όλα, υποθέτω» και ο Μποντ απαντάει «Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι είναι η πρώτη μου φορά;»

Και ναι, όλος αυτός ο παραπάνω διάλογος έκρινε το στούντιο πως παραήταν προκλητικός και έκρυβε σεξουαλικά υπονοούμενα των ηρώων πως είχαν ερωτικές επαφές με άνδρες στο παρελθόν. Κι έτσι, με αυτό το σκεπτικό, ήθελε να τον κόψει.

Η Μπάρμπαρα Μπροκόλι, κραταιά παραγωγός των ταινιών, στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Apple TV+ «Becoming James Bond» θυμάται πως υπήρξαν ανένδοτοι απέναντι στο στούντιο και έτσι κρατήθηκε η σκηνή ανέπαφη όπως τη γύρισε ο Σαμ Μέντες.

«Θυμάμαι τη νύχτα της πρεμιέρας πως περιμέναμε να δούμε πως θα αντιδράσει το κοινό, και η αλήθεια είναι πως ο διάλογος αυτός «τα έσπασε». Και κάπως έτσι, επιβεβαιώθηκαν οι «αγώνες» τους.

Για τη συγκεκριμένη σκηνή που τώρα ανακινείται λόγω και του «No Time to Die» που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτωβρίου, ο Σαμ Μέντες δήλωσε πως «πιστεύει πως σε πολλές ταινίες του Τζέιμς Μποντ υπάρχει ένα τεράστιο ομοερωτικό υπόβαθρο».

Από την άλλη ο Κρεγκ το 2012 δήλωνε πως «δεν βλέπει τον κόσμο με σεξουαλικούς διαχωρισμούς», θυμάται πως κάποιος πρότεινε πως ο Σίλβα έπρεπε να είναι γκέι και σκέφτηκε «μήπως δεν είναι καλή ιδέα γιατί έτσι θα τα γαμ#$%@ όλα», ενώ ο Μπαρδέμ θεωρεί την σεξουαλική ταυτότητα του Σίλβα ως ένα μέρος του παιχνιδιού, «σαν να βάζεις έναν άνθρωπο απέναντι σου σε μια άβολη θέση, που ακόμα κι ο Τζέιμς Μποντ δεν ξέρει πως να βγει από εκεί».