Ο Τοντ Σολόντζ επιστρέφει και ξαναφέρνει κοντά την Ρέιτσελ Βάις με τον Κόλιν Φάρελ στο «Love Child»

Το «λανθιμικό ντουέτο» πρωταγωνιστεί σε ένα ερωτικό-θριλερικό ξαναδιάβασμα του Οιδιπόδειου συμπλέγματος στην, κατά τον σκηνοθέτη, πιο straight ταινία του. Δεν το πολυπιστεύουμε το τελευταίο, εξού και αναμένεται ανυπόμονα. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ο Τοντ Σολόντζ επιστρέφει και ξαναφέρνει κοντά την Ρέιτσελ Βάις με τον Κόλιν Φάρελ στο «Love Child»

Πληθαίνουν τα καλά κινηματογραφικά νέα. Και το νεότερο εξ αυτών περιλαμβάνει την επιστροφή (μετά από πέντε χρόνια!) του 62χρονου πια Τοντ Σολόντζ. Που από μια πλευρά δεν συνέχισε στο ύψος του «Happiness» και του «Καλώς Ήλθατε στο Κουκλόσπιτο», από την άλλη είναι ένας περιεκτικός, πικρός χιουμορίστας των αμερικανικών προαστίων και της, ας πούμε προβληματικής, americana που εκκολάπτουν.

Κοινώς, μας έχει λείψει.

Το «Love Child» ήταν να έχει πρωταγωνιστές τους Πενέλοπε Κρουζ και Έντγκαρ Ραμίρεζ, όμως ο καιρός πέρασε, η πανδημία περνά, τα πλάνα αλλάζουν, και την θέση τους τώρα παίρνει το θερμό ζεύγος του «Αστακού», των Φάρελ και Βάις, με την εγνωσμένη χημεία, που εδώ ίσως δούμε και από μια πλευρά σαρκικότερη.

Η σύνοψη του έργου, με τις έντονες οιδιπόδειες αιχμές του, μιλά για έναν 11χρονο, με ασυνήθιστο κόλλημα με τη μαμά του (Βάις), που δεν χωνεύει καθόλου τον βίαιο πατέρα του, οπότε ενορχηστρώνει ένα «ατύχημα» που σχεδόν του κοστίζει τη ζωή. Εν συνεχεία ενθαρρύνει έναν άλλον άνδρα να έρθει να μείνει στο guesthouse της οικογένειας (Φάρελ), αλλά την πατάει γιατί Φάρελ και Βάις ερωτεύονται, οπότε ο μικρός πλημυρίζει απέχθεια για τον νεοεισελθόντα και σχεδιάζει να φορτώσει τον φόνο του πατέρα του σ' αυτόν.

Από πλευράς πλοκής είμαστε καλυμμένοι, κινούμαστε στο πεδίο του all time classic. Ο Σολόντζ δηλώνει αστειευόμενος ότι «είναι η πρώτη ταινία μου με πλοκή και η πρώτη που διαδραματίζεται στο Τέξας. Έχει πλάκα, είναι σέξι και είναι απόρροια χολιγουντιανών ταινιών που με έκαναν να θέλω να γίνω σκηνοθέτης. Αγαπώ την δουλειά της Ρέιτσελ και του Κόλιν και είναι μεγάλη τιμή να μπορέσω να εξάψω το πάθος τους για σοβαρή, αναπάντεχη δουλειά», κλείνει ο δημιουργός.

Θαυμάσια, εμείς να δώσουμε μια πάσα στο τελικό μας βίντεο μιλώντας για τον Κόλιν Φάρελ, που ετοιμάζεται να ξαναβρεί τους φίλους από την 'fuckin' Μπρυζ, τον Μπρένταν Γκλίσον και τον Μάρτιν ΜακΝτόνα, με γυρίσματα που ξεκινούν στη νήσο του Ίνις Μορ στην δυτική Ιρλανδία στα μέσα Ιουλίου. Δεν ξέρω πόσο καλύτερα μπορούν να γίνουν τα σημερινά κινηματογραφικά νέα.