Εντυπωσιακό τρέιλερ για το «Spider-Man: Across the Spider-Verse: Part One»

Λίγο πριν κάνει πρεμιέρα το «Spider-Man: No Way Home», η Sony ρίχνει στην αρένα το πρώτο τρέιλερ του πολυαναμενόμενου δεύτερου κεφαλαίου του animated Spider-Man, που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς το 2018. Και απ’ οτι φαίνεται, ο ενθουσιασμός άξιζε την αναμονή.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Εντυπωσιακό τρέιλερ για το «Spider-Man: Across the Spider-Verse: Part One»

Έκανε την μεγάλη έκπληξη εκεί που κανένας δεν το περίμενε. Το 2018, η animated εκδοχή του «Spider-Man: Into the Spider-Verse» εκτός του οτι έπεισε το κοινό πως εδώ «κάτι» υπάρχει -και αυτό φάνηκε και στα ταμεία, αφού έκανε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις-, έπεισε και τα μέλη της Ακαδημίας που του έδωσαν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, βγάζοντας νοκ-άουτ τόσο το «Ralph Breaks the Internet», αλλά κυρίως τους «Απίθανους 2».

Η ιδιαίτερη περίπτωση του «Spider-Man: Into the Spider-Verse» («Μέσα στο Αραχνο-σύμπαν», η ελληνική του απόδοση) είναι πως κατάφερε να ανανεώσει τον μύθο του Ανθρώπου Αράχνη, δουλεύοντας παράλληλα με τον άερα που έφερε ο Τομ Χόλαντ στην τριλογία πια του Spider-Man, που μπαινοέβγαινε και στο σύμπαν της Marvel με έναν εντελώς ταιριαστό τρόπο.

Ωστόσο, εκείνο που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και φαίνεται πως λειτουργεί και στην τρίτη ταινία του «Spider-Man: No Way Home», που έρχεται στις 16 Δεκεμβρίου, είναι η συνδιαλλαγή του με τα παράλληλα σύμπαντα. Το είδαμε σε όλο του το μεγαλείο -και με απίστευτη έμπνευση και λειτουργικότητα- στο «Into the Spider-Verse», και αυτό θα συμβεί και με την live action εκδοχή, ακόμα κι αν μιλάμε για δυο διαφορετικούς ήρωες και στο «No Way Home».

Στο «Spider-Man: Across the Spider-Verse», ο Μάιλς Μοράλες μεγαλώνει και μπαίνει σε μια καινούργια περιπέτεια στο πλάϊ της Spider-Gwen με έναν εχθρό πιο απειλητικό από ποτέ. Στο πλευρό τους θα σταθούν κι άλλοι Spider ήρωες από τα παράλληλα σύμπαντα, μαζί τους και ο Spider-Man 2099 του Όσκαρ Άιζακ.

Η σκηνοθεσία αλλάζει χέρια, πηγαίνει στους Χοακίμ Ντος Σάντος, Κεμπ Πάουερς (του υπέροχου «Soul» της Disney) και Τζάστιν Τόμπσον, ενώ στο σενάριο πέρα από τον Φιλ Λορντ και τον Κρις Μίλερ -που είναι και παραγωγοί-, συναντάμε και τον Ντέιβ Κάλαχαμ του «Σανγκ Τσι και του Θρύλου των Δέκα Δαχτυλιδιών». Και εδώ παρατηρούμε πόσο πάνω στο «Across the Spider-Verse» έχουν πέσει, προσλαμβάνοντας δημιουργούς και από το στρατόπεδο της Disney. 

Αυτό ωστόσο που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι πως το δεύτερο αυτό μέρος θα σπάσει σε δυο ταινίες, η μια που θα δούμε τον επόμενο Οκτώβρη του 2022 και η άλλη κάπου μέσα στο 2023, αφού γυρίζονται σαν ενιαία.

Το πρώτο τρέιλερ, που δεν είναι ακριβώς τρέιλερ αλλά μια γενναία εισαγωγή, μοιάζει πολύ υποσχόμενο και ιδιαίτερα προσεγμένο, στα πρότυπα της πρώτης ταινίας του 2018.