Ετοιμαστείτε για δεύτερο γύρο! Τρέιλερ για τη συνέχεια του «The Squid Game»

Το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ. Το περιμένατε.

Από τον Πάνο Γκένα
Ετοιμαστείτε για δεύτερο γύρο! Τρέιλερ για τη συνέχεια του «The Squid Game»

Η τεράστια επιτυχια του «Squid Game» το 2021 φυσικά και θα έφερνε έναν δεύτερο κύκλο. Στο «παιχνίδι» των πλατφορμών άλλωστε, όποια ομάδα κερδίζει δεν την αλλάζεις. Έτσι, λοιπόν, η πιο επιτυχημένη σειρά - και επίσημα πια - στην ιστορία του Netflix, έχει πλέον πράσινο φως για τον επόμενο γύρο.

«Πήρε 12 χρόνια για να πραγματοποιηθεί η πρώτη σεζόν "Squid Game" και 12 μέρες για να γίνει η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία του Netflix» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τότε ο σκηνοθέτης του «Παιχνιδιού», Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ. «Ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός του "Squid Game", οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους φανς σε όλο τον κόσμο, που παρακολούθησαν και αγάπησαν τη σειρά».

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του δεύτερου κύκλου: «Τρία χρόνια μετά τη νίκη του στο Squid Game, ο Παίκτης 456 εγκαταλείπει την ιδέα να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ κι επιστρέφει με μια νέα απόφαση στο μυαλό του. Ο Gi-hun βυθίζεται ξανά στο μυστηριώδες παιχνίδι επιβίωσης, ξεκινώντας ένα ακόμη παιχνίδι ζωής ή θανάτου με νέους συμμετέχοντες που συγκεντρώνονται για να κερδίσουν το έπαθλο των 45,6 δισεκατομμυρίων γουόν».

Το «Squid Game» επισφράγισε εντυπωσιακά το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού στη νοτιοκορεατική μυθοπλασία. Να μην ξεχάσουμε πως ένα χρόνο πριν τα «Παράσιτα» είχαν κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας (μεταξύ άλλων) και το «Squid Game» κέρδισε στη συνέχεια πολλές διακρίσεις σε Emmy και Screen Actors Guild για το καστ του. Ο πρωταγωνιστής Λι Τζονγκ-τζε έγινε ο πρώτος ηθοποιός ασιατικής καταγωγής που απέσπασε Emmy Α' Ανδρικού σε δραματική τηλεοπτική για μη-αγγλόφωνη ερμηνεία.

Εν μέσω πανδημίας και lockdowns, η τιμωρητική φύση και η γραφική βία του «Παιχνιδιού του Καλαμαριού» συντονίστηκαν με τους τηλεοπτικούς δέκτες μίας οικουμενικής κοινότητας. Θα «δηλώσει συμμετοχή» το ίδιο κοινό σε λίγους μήνες; Η απάντηση όταν o δεύτερος γύρος θα κάνει πρεμιέρα τα Χριστούγεννα, συγκεκριμένα στις 26 Δεκεμβρίου.

«The Substance»: Η ταινία-σοκ των φετινών Καννών στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας Το «Bird» της Άντρεα Άρνολντ «ανοίγει φτερά» στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας