Τρέιλερ: Το «Boogeyman» του Στίβεν Κινγκ έρχεται στους κινηματογράφους

Πρώτο τρέιλερ για την ταινία τρόμου με το πλάσμα που «έρχεται να πάρει τα παιδιά μας όταν δεν τους δίνουμε σημασία». Εκεί στη Ντίσνεϊ είχαν σκοπό να στείλουν την κινηματογραφική διασκευη του διηγήματος του δημοφιλούς συγγραφέα απευθείας στο streaming, είδαν όμως ποσα έβγαλαν στην Paramount με το «Χαμογέλα» μόνο από τις αίθουσες και άλλαξαν την απόφασή τους.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Τρέιλερ: Το «Boogeyman» του Στίβεν Κινγκ έρχεται στους κινηματογράφους

Το ξέρατε ότι το «Χαμογέλα», η ταινία φαινόμενο της περσινής χρονιάς που απέφερε απίστευτα έσοδα στην Paramount παραλίγο να καταλήξει απευθείας στο streaming; Κι όμως, αν δεν είχε πάει καλά μια δοκιμαστική προβολή στις αρχές της άνοιξης, όπου το κοινό ενθουσιάστηκε, οι executives της Paramount είχαν σκοπό να τη στείλουν απευθείας στην πλατφόρμα της εταιρείας. Διαβάζεις κάτι τέτοια και αναρωτιέσαι πόσα εισιτήρια χάνονται από ανάλογες αποφάσεις στούντιο που διαθέτουν και δική τους πλατφόρμα – το Netflix και το Apple TV+ δεν τα λογαριάζουμε, έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν τους μέλλει καθόλου η κινηματογραφική αίθουσα.

Με δεδομένο  ότι ο τρόμος αποδεδειγμένα αποδίδει στα ταμεία εσχάτως, εκει στην 20th Century – δηλαδή στη Disney- διδάχτηκαν από το παράδειγμα της Paramount κι αποφάσισαν αντί να στείλουν στο Hulu το «Boogeyman», να το προσθέσουν στον κατάλογο των κινηματογραφικών κυκλοφοριών τους εντός του 2023. Είναι και το όνομα του Στίβεν Κινγκ στη μέση, που κάτι μπορεί να τραβήξει, έστω κι αν οι μεταφορές που ακολούθησαν την επιτυχία του «It» απογοήτευσαν τόσο εισπρακτικά, όσο και καλλιτεχνικά.

Ο Ρομπ Σάβατζ που τον καιρό της πανδημίας έφτιαξε το όνομά του με το «Host», πατώντας στο format του «Unfriended», για να απογοητεύσει τους φαν με τη δεύτερη ταινία του, το «Dashcam», σκηνοθετεί την κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου διηγήματος του μετρ του λογοτεχνικού τρόμου, όπου δυο παιδιά τρομοκρατούνται από τον «Μπαμπούλα» αυτοπροσώπως. Ο τελευταίος αρχίζει να τους τυραννά όταν ο ψυχολόγος πατέρας τους δέχεται επίσκεψη από έναν κατατρεγμένο από την ίδια οντότητα ασθενή.«Είναι το πλάσμα που έρχεται για τα παιδιά σου, όταν δεν τους δίνεις σημασία», λέει ο Ντέιβιντ Νταστμαλκιάν στον Κρις Μεσίνα στο τρέιλερ, δίνοντας μας και την παραβολή στο πιάτο. Το γνώριμο set-piece με το πλάσμα κάτω από το κρεβατι, δείχνει πιο ενδιαφέρον χάρη στην πλανοθεσία και το εύρημα με τη λάμπα, όσο για το πλάσμα, μπορεί να κρύβεται στο τρέιλερ, αλλά είναι εμφανές ότι έχουμε να κάνουμε με περίπτωση καταδεικτικού τρόμου.

Η ταινία φέρεται να άρεσε στο κοινό στις δοκιμαστικές προβολές, οδηγώντας τους executives του στούντιο στην ως άνω απόφαση. Στις ΗΠΑ θα τη δουν στις 2 Ιουνίου, για τη χώρα μας ακόμα δεν γνωρίζουμε ημερομηνία εξοδου.