Ο Στιβ ΜακΚουίν αποκαλύπτει την πηγή έμπνευσης του «Blitz»

Η επιστροφή του σκηνοθέτη του «Δώδεκα Χρόνια Σκλάβος» αφηγείται τους βομβαρδισμούς του Λονδίνου κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Ο Στιβ ΜακΚουίν αποκαλύπτει την πηγή έμπνευσης του «Blitz»

Έχοντας υπογράψει στο πλαίσιο του «Small Axe» την καλύτερη ταινία της καριέρας του, το «Lovers Rock», ο Στιβ ΜακΚουίν επιστρέφει φέτος με το «Blitz», που περιγράφει τους βομβαρδισμούς του Λονδίνου μέσα από τα μάτια ενός εννιάχρονου παιδιού. Κι ενώ διαβάζοντας για την πηγή έμπνευσης του σκηνοθέτη, θα περίμενες να ακούσεις για το «Hope and Glory» του Τζον Μπούρμαν, εκείνος τη βρήκε στο πλαίσιο έρευνας για το προαναφερθέν «Small Axe».

«Έπεσα πάνω στη φωτογραφία ενός μικρού μαύρου παιδιού που εγκατέλειπε το Λονδίνο κρατώντας μια βαλίτσα. Ήθελα να μάθω ποιος ήταν και ποια ήταν η ιστορία του. Αν ο άγριος καβγάς ανάμεσα στους γονείς είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε ένα παιδί, σκέψου πόσο χειρότερος είναι ένας πόλεμος, είναι κακό πολλαπλασιασμένο επί τρία», είπε ο σκηνοθέτης.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο πρωτοεμφανιζόμενος Έλιοτ Χέφερμαν, τη μητέρα του υποδύεται η Σίρσα Ρόναν, που φέτος χτυπά εις διπλούν την πόρτα του θείου Όσκαρ, εδώ για Β’ Γυναικείου Ρόλου, στο «Outrun» για Α’ Γυναικείου, ενώ ο Πολ Γουέλερ – ναι, αυτός ο Πολ Γουέλερ- υποδύεται τον παππού του. Η ταινία κάνει την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Λονδίνου και αναμένεται στις αίθουσες του εξωτερικού την 1η Νοεμβρίου. Σύντομα θα έχουμε νέα και για τη χώρα μας.

H Tζένιφερ Κεντ φοβήθηκε ότι το «Babadοοk» είναι χάλιαΔιαφωνεί με το ριμέικ ο σκηνοθέτης του πρωτότυπου «Speak no Evil»