Tρέιλερ: Είναι το «Strange Darling» το θρίλερ της χρονιάς;

Στο Metacritic έχει score 82, Στίβεν Κινγκ και Μάικ Φλάναγκαν δίνουν την έγκρισή τους, η περιέργειά μας έχει χτυπήσει κόκκινο.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Tρέιλερ: Είναι το «Strange Darling» το θρίλερ της χρονιάς;

Το «Strange Darling», όπου ένα one-night stand εξελίσσεται σε αιματηρό ανθρωποκυνηγητό, έχει χτίσει δυνατό buzz. Ο Στίβεν Κινγκ δηλώνει ότι είναι εξαιρετικό και μας προτρέπει να το δούμε έχοντας όσο το δυνατόν λιγότερες πληροφορίες, αποκαλώντας το τρέιλερ του ένα μικρό αριστούργημα από μόνο του,  ενώ ο Μάικ Φλάναγκαν, της φήμης των «House of Haunted Hill», «Oculus» και «Doctor Sleep», το βρήκε ευφυές. Και οι δυο ενθουσιάζονται πολύ συχνά, θα μας πείτε και θα έχετε δίκιο, ωστόσο ενθουσιασμένη φαίνεται και η κριτική, με την ταινία να έχει ένα metascore 82  στο metacritic τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Πρωταγωνιστεί η Γουίλα Φιτζέραλντ, την οποία είδαμε στα «Haunting of Hill House» και «Fall of the House of Usher» του Φλάναγκαν – να’τος πάλι-, o Kάιλ Γκάρνερ του «Smile» και η Μπάρμπαρα Χέρσεϊ που δεν χρειάζεται συστάσεις, αλλά σίγουρα χρειάζεται έναν καλό ρόλο σε μια ταινία της προκοπής, πέρασαν 14 χρόνια από τη χρονιά του «Βlack Swan» και του «Insidious». Σκηνοθετεί ο J.T. Μόλνερ ενώ διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Τζιοβάνι Ριμπίζι. Ναι, αυτός ο Τζιοβάνι Ριμπίζι, ο οποίος επιδιώκει καριέρα στη διεύθυνση φωτογραφίας – να ένα ωραίο παράδοξο, συνήθως η παράλληλη φιλμογραφία των ηθοποιών αφορά το σενάριο ή τη σκηνοθεσία. Nα σημειωθεί ότι o Ριμπίζι με τον Μόλνερ γύρισαν την ταινία σε φιλμ 35 mm.

Δείτε το τρέιλερ τoυ «Strange Darling» εδώ. 5 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες, ελπίζουμε να αξίζει όσα θετικά έχουν γραφτεί και ειπωθεί γι’αυτό.

«Super/Man» τρέιλερ: Ο Κρίστοφερ Ριβ και το χρονικό μιας ζωής θάρρους και προσφοράς Iζαμπέλ Ιπέρ: «Τα κινηματογραφικά φεστιβάλ είναι ένα ραντεβού με το σινεμά»