«Super/Man» τρέιλερ: Ο Κρίστοφερ Ριβ και το χρονικό μιας ζωής θάρρους και προσφοράς

Ένα ντοκιμαντέρ του HBO και της DC έρχεται από το Σάντανς με προορισμό ακόμα και τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
«Super/Man» τρέιλερ: Ο Κρίστοφερ Ριβ και το χρονικό μιας ζωής θάρρους και προσφοράς

Υπάρχουν σούπερ ήρωες και ήρωες άνευ προσδιορισμού, μιας και η λέξη δεν το χρειάζεται. Ο Κρίστοφερ Ριβ, ο πρώτος και παντοτινός κινηματογραφικός Σούπερμαν, δεν έγινε ήρωας επειδή μια αποφράδα μέρα έπεσε από το άλογό του παραλύοντας έκτοτε από τον λαιμό και κάτω. Έγινε επειδή κατάφερε να ζήσει ως τετραπληγικός και να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην ανθρωπότητα ενόσω ασθενής. Αφιέρωσε την λιγοστή υπόλοιπη ζωή του, 9 χρόνια όλα κι όλα, στην προσπάθεια συνεισφοράς στην επιστημονική ανακάλυψη θεραπειών ασθενειών του νωτιαίου μυελού, ταυτόχρονα στηρίζοντας δικαιώματα και περίθαλψη των ασθενών.

Το «Super/Man: The Christopher Reeve Story» είναι ένα ντοκιμαντέρ της DC, του CNN και του HBO, σκηνοθετημένο από τους Ίαν Μπονότ και Πίτερ Ετέγκι (που έκαναν το «McQueen» για τον Αλεξάντερ ΜακΚουίν, τον διάσημο και πρόωρο χαμένο σχεδιαστή - προβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας σε πανελλήνια πρώτη) και μέσα από αυτό παραδίδουν μια ιστορία που αρχικά δεν αφήσει μάτι στεγνό αλλά, κυριότερα, αποσκοπεί ίσως στην έμπνευση ημών υπολοίπων για προσωπικό αγώνα και συνεισφορά στους άλλους.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν συγγενείς και συνάδελφοι, η παρουσία του Ρόμπιν Γουίλιαμς αθροίζει ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση, και μετά χαράς διαπιστώνουμε ότι οι παραγωγοί το σκοπεύουν (και) για τις αίθουσες στις 21 Σεπτεμβρίου, με μια επανάληψη στις 25 ώστε να συμπέσει με την επέτειο γενεθλίων του Ριβ. Στις ΗΠΑ βέβαια, αν και ίσως δεν θα ήταν κακή ιδέα μια προβολή και σε χώρες που αγάπησαν ιδιαίτερα τον πρωταγωνιστή στις (ειδικά δύο πρώτες) ταινίες του «Σούπερμαν». Ήταν αλλιώς - κι όχι μόνο γιατί ήμασταν αθώοι. Αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.

Ιδού το τρέιλερ, που προδιαθέτει δεόντως: 


Ο Ταραντίνο πάει στο Μπρόντγουεϊ! (Η 10η ταινία αργεί)Tρέιλερ: Είναι το «Strange Darling» το θρίλερ της χρονιάς;