«... έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»: Πρώτη φωτογραφία του Ντέιβιντ Κόρενσγουετ ως «Superman» του Τζέιμς Γκαν

Η ταινία-«φωτιά» της DC που προγραμματίζεται για το καλοκαίρι του 2025 δίνει στον Ντέιβιντ Κόρενσγουετ την ευκαιρία της ζωής του με την ενσάρκωση του 86χρονου χάρτινου ήρωα.

«... έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»: Πρώτη φωτογραφία του Ντέιβιντ Κόρενσγουετ ως «Superman» του Τζέιμς Γκαν

Έχουμε δει πολλά κοστούμια Σούπερμαν και ο Τζέιμς Γκαν φέρνει ένα, λέμε τώρα, καινούριο (σκονισμένο, τσαλακωμένο) για τον ήρωα με το θεληματικό πηγούνι, την σιδερένια αμερικανική θέληση και το επαναστατημένο τσουλούφι. Το πάλαι ποτέ «Superman: Legacy», έκοψε το Legacy από τον τίτλο του και ο τέλειος Αμερικανός ήρωας είναι πια στην τελική του ευθεία για μια επιστροφή στο πανί που κρύβει παγίδες.

Μεγαλύτερη όλων ότι ίσως η μανία με τους σούπερ ήρωες τείνει προς το ναδίρ της. Ακολούθως ότι ο Σούπερμαν δεν ήταν ποτέ η μάνα του box office, αν και δεδομένα τόσο η ταινία του Ρίτσαρντ Ντόνερ από τα χρόνια της αθωότητας, όσο και η (κορυφαία, λέω εγώ) του Μπράιαν Σίνγκερ από το 2006 απέφεραν μεγάλα κέρδη, χωρίς να ξεχνά κανείς τις δύο επικερδείς τερατωδίες του Ζακ Σνάιντερ με τον Χένρι Κάβιλ στον ρόλο που του εξασφάλισε μια καριέρα.

Όπως και να 'χει, το «Superman» του Γκαν επιβαρύνεται με έναν ιστορικό ρόλο που από τη μια μπορεί να αποδείξει μια δύναμη που αυτή τη στιγμή φαίνεται εξασθενημένη, ή να αποτελέσει ταφόπλακα ενός γιγάντιου πλάνου της DC που πολλοί μάλλον εκτιμούν ως χρονικά καθυστερημένο. 

Ο Κόρενσγουετ παίρνει το χρίσμα και την μεγάλη του ευκαιρία, απέναντί του η κάτοχος Έμμι Ρέιτσελ Μπρόσναχαν γίνεται Λόις Λέιν, ενώ ο Νίκολας Χουλτ θα είναι ο Λεξ Λούθορ, σε έναν ρόλο που οι Τζιν Χάκμαν και Κέβιν Σπέισι καθιστούν έως και ανυπέρβλητη κληρονομιά. Στην ταινία παίζουν επίσης οι Σκάιλερ Γκισόντο, Άντονι Κάριγκαν, Έντι Κάθεγκι, Νέιθαν Φίλιον και Ιζαμπέλα Μέρσιντ. 

Στις 11 Ιουλίου 2025, καλά να 'μαστε, θα δούμε αν ο Σούπερμαν του Γκαν έχει αέρα στα πνευμόνια του, ή η εποχή μας πια είναι ο κρυπτονίτης του (τότε) 87χρονου σωτήρα.

Κιάνου Ριβς και Σάντρα Μπούλοκ θυμούνται το «Speed» (και θέλουν πολύ να ξαναδουλέψουν μαζί) Τρέιλερ «Lee»: Κέιτ Γουίνσλετ και Μαριόν Κοτιγιάρ συγκροτούν το δυνατό καστ της ταινίας για την Λι Μίλερ