Διαφωνεί με το ριμέικ ο σκηνοθέτης του πρωτότυπου «Speak no Evil»

Ο Κρίστιαν Τάφντρουπ είδε το ριμέικ και καθόλου δεν του άρεσε, επειδή άλλαξε την τρίτη πράξη και το φινάλε του.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Διαφωνεί με το ριμέικ ο σκηνοθέτης του πρωτότυπου «Speak no Evil»

Τη γνώμη μας για το original «Speak no Evil» και για το ριμέικ του μπορείτε να την διαβάσετε εδώ. To ριμέικ αλλάζει κατά πολύ την τρίτη πράξη και το φινάλε, κάνοντάς το λιγότερο αντιδραστικό, αλλά για εκείνους που σοκαρίστηκαν, αναμφίβολα πιο «χολιγουντιανό». Ο υπεύθυνος για την πρωτότυπη ταινία Κρίστιαν Τάφντρουπ καθόλου ευχαριστημένος δεν έμεινε με αυτό.

«Δεν ξέρω τι τρέχει με τους Αμερικάνους, αλλά θέλουν ηρωικές ιστορίες, όπου το Καλό κατατροπώνει το Κακό και αυτή η εκδοχή του φιλμ αυτό καλλιεργεί», είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό στην πατρίδα του ο σκηνοθέτης. SPOILER ALERT «Βλέποντας το φιλμ χτες, καταλάβαινα ότι δεν θα πετύχαιναν αν πετροβολούσαν τους χαρακτήρες μέχρι θανάτου , όπως στη δικιά μας ταινία. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να παλέψουν για την οικογένεια τους και να κατατροπώσουν τους κακούς. Είναι happy ending και είναι τόσο βαθιά χωμένο μέσα στην κουλτούρα τους ότι η Αμερική πρέπει να μπορεί να τα καταφέρει όλα».

Δεν το λες ακριβώς happy ending το φινάλε της ταινίας, αλλά, ανεξάρτητα από τη γνώμη μας για τη δική του, δεχόμαστε ότι τη συνέλαβε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, θέλει να κάνει το α και το ριμέικ κάνει το β, οπότε είναι λογικό να τον δυσαρεστεί το θέαμα. Ο αντίλογος λέει ότι το ριμέικ δεν θα είχε λόγο ύπαρξης, αν δεν τραβούσε τον δικό του δρόμο.

Ο Στιβ ΜακΚουίν αποκαλύπτει την πηγή έμπνευσης του «Blitz»Mega-ανακοίνωση: Το «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα έρχεται στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας