Oι αίθουσες δεν είναι το κατάλληλο μέρος για ταινίες 200 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με τον CEO του Netflix

Βέβαια, για τις παραγωγές 200 εκατομμυρίων δολαρίων του Netflix μπορεί και να μην διαφωνήσουμε εντελώς μαζί του. Quiz: Θυμηθείτε πώς λέγεται η εικονιζόμενη ταινία, χωρίς να το γκουγκλάρετε.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Oι αίθουσες δεν είναι το κατάλληλο μέρος για ταινίες 200 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με τον CEO του Netflix

Ο Τεντ Σαράντος ξαναχτύπησε. Καταλαβαίνουμε, ο άνθρωπος είναι CEO της δημοφιλέστερης streaming πλατφόρμας, οι κινηματογραφικές αίθουσες είναι αναγκαίο (κυρίως οσκαρικό) κακό γι’ αυτούς και, όπως συνηθίζει να λέει, «we ‘re in the streaming business». Από αυτό το σημείο βέβαια, μέχρι να εκτοξεύει διαρκώς κουτουράδες, υπάρχει μεγάλη απόσταση. 

«Μπορούμε να ξοδέψουμε 200 εκατομμύρια δολάρια για μια ταινία και έχουμε αρκετούς συνδρομητές ώστε να την προβάλλουμε απευθείας στο  Netflix, χωρίς να χρειάζεται να ανακτήσουμε μέρος του κόστους από τις αίθουσες, που για μένα είναι ένας τρομερά ανεπαρκής και μη προσοδοφόρος τρόπος για να διανείμεις μια ταινία», είπε.  Μάλιστα. Οι οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι το Netflix πέταξε γύρω στα 600 εκατομμύρια δολάρια, αποφασίζοντας να προβάλλει το «Knives Out 2» μόνο στην πλατφόρμα – το εντυπωσιακό άνοιγμά του κατά την κυκλοφορία του για μια εβδομάδα σε περιορισμένο κύκλωμα διανομής και μόλις σε 7 χώρες, αυτό υποδεικνύει.

Φυσικά, ταινίες όπως το «Army of the Dead», το «Red Notice» και το «Adam Project», που έπρεπε να γκουγκλάρουμε για να θυμηθούμε πώς λέγεται, ασφαλώς και δεν θα είχαν καμία τύχη στις αίθουσες. Υπό μια έννοια ναι, τα σινεμα μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να διανεμηθούν οι παραγωγές 200 εκατομμυρίων δολαρίων του Netflix, γιατί θα τις ακολουθούσε η ρετσινιά της παταγώδους εισπρακτικής επιτυχίας, δίχως ποιοτικό αντιστάθμισμα. Αλλά, κατά βάση, λέει για ακόμα μια φορά σαχλαμάρες για να δικαιολογήσει την πολιτική της πλατφόρμας, τα νούμερα και η κοινή λογική τον διαψεύδουν.

Trailer: Ο Κίλιαν Μέρφι στο συγκλονιστικό «Small Things Like These»O Γκάρι Όλντμαν θέλει να παίξει τον Ντάμπλντορ στη σειρά «Χάρι Πότερ»