Πρώτη εικόνα από το «Tender Bar» του Τζορτζ Κλούνεϊ με τον Μπεν Άφλεκ

Το δίδυμο βρήκε -επιτέλους- την ταινία που έψαχνε επί χρόνια και το σχέδιο προχωρά για έξοδο τον χειμώνα σε αίθουσες και Amazon.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Πρώτη εικόνα από το «Tender Bar» του Τζορτζ Κλούνεϊ με τον Μπεν Άφλεκ

Η επίσημη συνοψη του έργου μιλά για την ιστορία του J.R., ενός ορφανού αγοριού που μεγαλώνει σε ένα μπαρ, όπου ο θείος του είναι ένας κοφτερός και ζωηρός τύπος πατρικής φιγούρας. Στην εικόνα υπάρχουν η αποφασιστική μάνα που παλεύει σε αντίξοες συνθήκες να παράσχει στο παιδί της και ο εξωφρενικός, αλλά υποστηρικτικός, παππούς. Όλοι τους περιστρέφονται γύρω από την ενηλικίωση του αγοριού, πάντα με το ένα πόδι στο μπαρ του Θείου Τσάρλι.

Θείος Τσάρλι θα είναι ο Μπεν Άφλεκ, μάνα η Λίλι Ρέιμπ, παππούς ο Κρίστοφερ Λόιντ και στον ρόλο του νεαρού ο Τάι Σέρινταν. Η Amazon ανακοίνωσε ότι η ταινία θα βγει στις Ακτές στις 17 Δεκεμβρίου (για τους γνωστούς υποθετικά οσκαρικούς λόγους) και στις 7 Ιανουαρίου θα ακολουθήσει η έξοδος στο Amazon Prime. H ταινία βασίζεται στο απομνημόνευμα του Τζ. Ρ. Mέριντζερ, σε σενάριο του στέρεου Γουίλιαμ Μόναχαν (Όσκαρ στον «Πληροφοριοδότη»).

Είναι προφανές, όχι σκόπιμο ίσως, αλλά προφανές, ότι η ταινία παίζει την ιδιοσυγκρασία της πάνω στην σχέση του Άφλεκ με το αλκοόλ - εξού και μπάρμαν στην ταινία - αλλά τονώνει και την οσκαρική προσδοκία ενός καλλιτέχνη ο οποίος έχει μεν ήδη δύο Όσκαρ (Σενάριο και Καλύτερη Ταινία), αλλά δεν έχει ποτέ χωρέσει σε πεντάδα ερμηνειών. Σε μια έμμεση συνάρτηση με το προπερσινο «The Way Back», όπου ήταν αξιοπρεπέστατος σε μια ταινία έντιμη μα κατώτερη των περιστάσεων, ίσως έχει έρθει η ώρα αυτής της εισόδου.

Άλλωστε, η χρονιά του πάει πολύ, με τούτο, με την επιστροφή-επανένωση με τον Ντέιμον σεναριακά και ερμηνευτικά στο «Last Duel» του Σκοτ, αλλά και με την έτερη επανένωση, την συναισθηματική, με την Τζένιφερ Λόπεζ. Είθε τα βάρη να του είναι στο παρελθόν και η ταινία του Κλούνεϊ να ξεφύγει από το κριτικό χλιαρό που έμεινε (ολίγο άδικα) το περσινό του «Midnight Sky».