Το πρόσωπο της τρέλας επιστρέφει! Τρέιλερ για το νέο «Texas Chainsaw Massacre»

Κι αν ο Leatherface κυκλοφορούσε αναμεσά μας χωρίς... leatherface; Ο Δολοφόνος με το Πριόνι επιστρέφει σε ένα φιλόδοξο ριμπούτ.

Από τον Πάνο Γκένα
Το πρόσωπο της τρέλας επιστρέφει! Τρέιλερ για το νέο «Texas Chainsaw Massacre»

Είναι αμφίβολο το πόσο ακριβώς χρειάζεται μια ακόμη κινηματογραφική εκμετάλλευση του μύθου του Leatherface στη σημερινή εποχή, μία νέα ταινία όμως υπόσχεται πως δεν θα μοιάζει με καμία από τις προηγούμενες συνέχειες.

Στο αριστούργημα του 1974 που σκηνοθέτησε ο Τόμπι Χούπερ, μία παρέα νεαρών γνωρίζει την φρίκη κατά την διάρκεια μιας ηλιόλουστης μέρας, μίας φωτεινής μέρας που δίνει την θέση της στο έρεβος της ανθρώπινης παράνοιας. Γυρισμένος με απειροελάχιστα μέσα, ο «Δολοφόνος με το Πριόνι» δεν χρειαζόταν αίμα για να πείσει, ούτε περίτεχνα μέσα για να πανικοβάλει, να αναστατώσει, να ενοχλήσει. Ο Τόμπι Χούπερ αντιπαρέβαλε τον αφόρητο καύσωνα, με την αποτρόπαια έξαψη της δολοφονικής μανίας και με τρόπο ωμό, συμπύκνωσε ένα ακατέργαστο, εφιαλτικό ντοκουμέντο. Οι κραυγές ήταν πιο δυνατές από τον ήχο του αλυσοπρίονου, το χιούμορ πιο μακάβριο από τις φρικιαστικές λεπτομέρειες και η αμερικάνικη οικογένεια της νότιας ενδοχώρας, πιο τρομακτική (και κανιβαλική) από τις κοινωνικές παραδοχές. Η ταινία έγινε μία αναπάντεχη εμπορική επιτυχία, αλλά η κινηματογραφική κληρονομιά της δεν αποτιμάται σε δολάρια. Αποτιμάται σε κραυγές. 

Η επιστροφή του Leatherface έχει σκηνοθέτη τον βραβευμένο με Emmy, Ντέιβιντ Μπλου Γκαρσία, από το Τέξας (ίσως παίζει το ρόλο του αυτό), που ασχολείται κυρίως με διαφημιστικά, δούλεψε ως διευθυντής φωτογραφίας στο meta-horror «Blood Fest» και έχει στο βιογραφικό του το «Tejano» του 2018 με budget μόλις 60 χιλιάδες δολάρια. Το σενάριο συνυπογράφει ο Φέντε Άλβαρες του πολύ καλού ριμέικ του «Evil Dead» (2013), σκηνοθέτης του «Κοριτσιού στον Ιστό της Αράχνης» και του «Μην Ανασαίνεις» και πρωταγωνιστεί η Έλσι Φίσερ του εξαιρετικού «Eighth Grade». Για να αυξήσει ανυπομονησία (και προσδοκίες) η νέα ταινία επιστρέφει την επιζήσασα Σάλι Χάρντεστι (εδώ την υποδύεται η Ολγουεν Φουέρε), έτοιμη να αντιμετωπίσει ξανά την φρίκη 50 χρόνια μετά τα πρώτα γεγονότα.

Η ταινία αναμένεται 18 Φεβρουαρίου 2022 στο Netflix.