Τρέιλερ «Better Man»: Ο Ρόμπι Γουίλιαμς αντικείμενο ενός παράδοξου biopic

Ίσως ο πιο επιτυχημένος σόλο ποπ σταρ στην Μεγάλη Βρετανία, αντιπροσωπεύεται από έναν...χιμπατζή σε ένα biopic που δεν αποκλείεται να σπάσει τα κοντέρ. Ή τα μούτρα του. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τρέιλερ «Better Man»: Ο Ρόμπι Γουίλιαμς αντικείμενο ενός παράδοξου biopic

Υπάρχει μια τουλάχιστον ποπ γενιά που ορκίζεται στον Ρόμπι Γουίλιαμς, κάποτε μέλος των Take That κι εν συνεχεία σόλο καλλιτέχνη που στα μεγάλα του πούλαγε 1.5 εκατομμύριο εισιτήρια σε κάτι λιγότερο από 24 ώρες, που έχει στο ενεργητικό του βραβεία και πωλήσεις δίσκων που όλοι οι ομόλογοί του βλέπουν με το κυάλι σήμερα στο Νησί. Ήταν, όπως συνηθίζουμε να λέμε, «μια άλλη εποχή».

Μπορεί να είναι ευφυές, μπορεί και να σκάσει στα μούτρα τους η χειροβομβίδα, όμως ο δημιουργός του «Me and My Monkey», και γιγάντιος frontman με όποια κριτήρια, κάλεσε τον σκηνοθέτη του «The Greatest Showman», έβαλε στη θέση του έναν ψηφιακό...χιμπατζή και ορίστε το «Better Man». Tο βγάζει η Paramount, το βγάζει ίσα να προλάβει τα Όσκαρ μέσα στο έτος, αλλά κανονικά έχει ευρεία πρεμιέρα στις 17 Ιανουαρίου.

Όπως είπαμε ο Μάικλ Γκρέισι σκηνοθετεί (και συν-συγγράφει μαζί με Σάιμον Γκλίσον και Όλιβερ Κόουλ) - και απλά να θυμίσουμε ότι το «Greatest Showman», 7 χρόνια πριν, απέφερε μισό δις από το πουθενά, όντας μια από τις μεγαλύτερες «λαϊκές» επιτυχίες της τελευταίας δεκαετίας - και ένα κερδισμένο στοίχημα του Χιου Τζάκμαν.

Πώς θα είναι τούτο εδώ είναι ένα ερώτημα, το τρέιλερ είναι ορμητικό και βρωμόστομο (στον κόσμο του Deadpool αυτό δε λέει κάτι, βέβαια), οι πρώτες κριτικές λίαν ενθαρρυντικές και η επιλογή ένα πραγματικά μεγάλο στοίχημα που αξίζει τον κόπο, αν μη τι άλλο, να μην εξαϋλωθεί στο box office. Ένας κριτικός του εξωτερικού, μας αναφέρει το Slash, από όπου αντλούμε την είδηση, και παραφράζω, λέει πως σπάνια (πια;) μια ταινία έχει πάνω της μια τόσο μεγάλη επένδυση και συνάμα τόσο έντονη την αίσθηση ενός επικείμενου φιάσκο.

Λάτρεις και μη του τρελο-Ρόμπι το περιμένουμε, αν και στ' αλήθεια, όπως και με την καριέρα του, είναι η Μεγάλη Βρετανία που θα αποφασίσει αν τούτο θα επιπλεύσει, αν θα φτάσει ένδοξα στον προορισμό του (και αφυπνίσει κάπως και μια καριέρα - σίγουρα μια δισκογραφία), ή να θα χαθεί αύτανδρο στις φλόγες του ανελέητου box office.

Ιδού το τρέιλερ:

Η δουλειά δεν σταματά ποτέ: Ο Κλιντ Ίστγουντ κοιτάζει ήδη για το επόμενο σενάριοΑφιέρωμα Ακίρα Κουροσάουα στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας