Τρέιλερ: Θαυμάστε το ερμηνευτικό σόλο του Ίαν ΜακΚέλεν στο «The Critic»

Και μόνο από το τρέιλερ θες να σηκωθείς όρθιος και να χειροκροτήσεις, ελπίζεις η ταινία να φανεί αντάξια των περιστάσεων ή έστω να αποτελέσει μια αξιοπρεπή εκδοχή βρετανικής ψυχαγωγίας. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Τρέιλερ: Θαυμάστε το ερμηνευτικό σόλο του Ίαν ΜακΚέλεν στο «The Critic»

Μυθοπλασίες με κεντρικό χαρακτήρα κριτικό δύσκολα γοητεύουν ένα ευρύτερο κοινό – ας μην κακολογήσουμε την επαγγελματική κατηγορία στην οποία ανήκουμε όμως, το αυτό ισχύει και για τους βυρσοδέψες ή τους λιθοξόους για παράδειγμα. Δεν χρειάζεστε ικανότητες Σέρλοκ Χολμς για να μαντέψετε τι δουλειά κάνει ο κεντρικός χαρακτήρας στο «The Critic». Ελπίζουμε να προσελκύσει παραπάνω θεατές η χαρισματική παρουσία του Ιαν ΜακΚέλεν σε μια ερμηνεία-κράχτη, τουλάχιστον όπως φαίνεται από το τρέιλερ.

Στην ταινία κριτικός θεάτρου, που με μια του πρόταση ανεβάζει και κατεβάζει παραστάσεις στο West End των ‘30s. προσπαθεί να εκδικηθεί τον νέο εκδότη της εφημερίδας του με τη βοήθεια ηθοποιού που στο παρελθόν έχει κατακεραυνώσει. Εξόχως βρετανικό μοιάζει το θέαμα, ίσως να προσπαθεί να βάλει πολλές θεματικές κάτω από τη μασχάλη του, αλλά δεν μπορείς να κρίνεις (σοβαρά) κάτι τέτοιο από ένα τρέιλερ. Πλην του σπουδαίου ηθοποιού, στην ταινία εμφανίζονται η αγαπημένη μας Τζέμα Άρτερτον, ο Μαρκ Στρονγκ, η Ρομόλα Γκαράι, ο Μπεν Μπαρνς και η Λέσλι Μάνβιλ.

Για διανομή στα μέρη μας δεν έχουμε ακούσει τίποτα, ευχόμαστε αυτό να αλλάξει σύντομα.

Εγκρίσεις ενίσχυσης κινηματογραφικών σχεδίων από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου Πρώτες (πειρατικές) εικόνες από τη νέα ταινία των «Fantastic Four»