H Tίλντα Σουίντον στο «The End» του Τζόσουα Οπενχάιμερ

Μετά το συγκλονιστικό δίπτυχο «The Act of Killing» και «The Look of Silence» ο Τζόσουα Οπενχάιμερ επιστρέφει με ένα μετα-αποκαλυπτικό μιούζικαλ και πρωταγωνίστρια την Τίλντα Σουίντον.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
H Tίλντα Σουίντον στο «The End» του Τζόσουα Οπενχάιμερ

Το δίπτυχο «The Act of Killing» και «Τhe Look of Silence» του Τζόσουα Οπενχάιμερ έφερε στο προσκήνιο μια σχετικά άγνωστη για το δυτικό κόσμο ιστορία, τις μαζικές σφαγές του ινδονησιακού στρατού κατά την περίοδο 1965-1966. Είναι, πραγματικά, προβολές που δεν θα ξεχάσεις ποτέ, ταινίες που αποτύπωσαν σε ματωμένα βλέμματα και σοκαριστικές αναπαραστάσεις τη φρίκη της αποκτήνωσης, την επιμονή της μνήμης, την χρεία αλλά και την ουτοπική φύση της εξιλέωσης.

Αφήνοντας πίσω τα υβριδικά ντοκιμαντέρ του, ο Οπενχάιμερ δοκιμάζεται για πρώτη φορά στη μυθοπλασία, με μια ταινία για την οποία ακούμε εδώ και αρκετό καιρό, το «The End» έναν μετα-αποκαλυπτικό φόρο τιμής στη Χρυσή Εποχή του χολιγουντιανού μιούζικαλ. Η σύνοψη θέλει μια πλούσια οικογένεια να ζει επί δυο δεκαετίες κλεισμένη σε καταφύγιο, προστατευμένη από την καταστροφή του κόσμου, κι έναν έφηβο γιο που θέλει να δει τον έξω κόσμο.

Ο Τζορτζ ΜακΚέι, η Τίλντα Σουίντον, ο Μάικλ Σάνον και ο Μόουζες Ίνγκραμ πρωταγωνιστούν, η ταινία συμμετέχει στο φεστιβάλ σε Toronto και Telluride. Αναμένουμε.

O Τζος Ο' Κόνορ δίπλα στην Έμιλι Μπλαντ για τον μυστηριώδη καινούριο ΣπίλμπεργκΤρέιλερ «Ο Νόμος του Μέρφι»: Ο Άγγελος Φραντζής επιστρέφει μετά την «Ευτυχία» με μία ανατρεπτική κωμωδία