Σεξ, προβλήματα και ποπ: Weeknd και Λίλι-Ρόουζ Ντεπ ρίχνουν το «The Idol» στην αρένα των Καννών

Μετά από μακρά σειρά αλλαγών και αναβολών, το δράμα του HBO ετοιμάζεται για την Κρουαζέτ.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Σεξ, προβλήματα και ποπ: Weeknd και Λίλι-Ρόουζ Ντεπ ρίχνουν το «The Idol» στην αρένα των Καννών

«Από τα άρρωστα και διεστραμμένα μυαλά των «Έιμπελ και Σαμ Λέβινσον» ενημέρωνε ελπιδοφόρα (...) το πρώτο teaser της τρικυμισμένης σειράς με την Λίλι-Ρόουζ Ντεπ. Όπου Έιμπελ σημειώστε βέβαια των Έιμπελ Τέσφεϊ, aka Weeknd, τον βραβευμένο με 4 Γκράμι (ανάμεσα σε πλήθος διακρίσεων) καλλιτέχνη, ενώ στον Σαμ Λέβινσον βλέπουμε τον δημιουργό του «Euphoria» - σίριαλ επίσης πολλάκις τιμημένου στην αναμονή μάλιστα και των φετινών Έμμι, όπου είναι υποψήφιο και για Καλύτερο Δράμα.

Τι γίνεται τώρα με το «Idol». H σειρά, ή μάλλον καλύτερα η παραγωγή της, έχει πληγεί από σαράντα κύματα, έχοντας ανακοινωθεί από τον Ιούνιο του 2021. Επαναληπτικά γυρίσματα και διαμάχες αφθονούν, ενώ έχουν επανειλημμένα αλλάξει πρόσωπα κάτω από παράξενες περιστάσεις. Ο Weeknd, λέει, έχει κολλήσει στο ότι σε κάποιο σημείο η σειρά είχε πολύ έντονη την γυναικεία οπτική γωνία (το σκέφτηκες καλά παιδί μου;), η σκηνοθέτις Έιμι Σάιμετζ παραιτήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, ο Λέβινσον παίρνει ενεργότερο ρόλο σκηνοθετώντας πλέον επεισόδια (η Σάιμετζ ήταν να υπογράψει και τα έξι), ενώ το HBO φρέναρε την παραγωγή προκειμένου ο Weeknd να εμφανιστεί headliner στην Coachella.

Όχι και λίγα για τη σειρά που πραγματεύεται την ιστορία της ποπ σταρ που υποδύεται η Ντεπ, η οποία με την σειρά της σαγηνεύεται από έναν γκουρού της αυτοβοήθειας στο λαμπερό Λος Άντζελες, τον υποδύεται ο Weeknd αυτόν, και μια σειρά από επικίνδυνα, αιρετικά πράγματα εγκυμονούνται.

Το καστ έχει ότι βάζει ο σημερινός νους σας, από Τρόι Σίβαν, Νταν Λίβαϊ, Ίλαι Ροθ, Χανκ Αζάρια, αλλά ακόμα και τον γίγαντα των TV on the Radio Τούντε Αντεμπίμπε, όμως έχουν γίνει τόσες ανακοινώσεις και μάλλον τόσες αλλαγές στο καστ, ιδίως από τον σκληρό περασμένο Απρίλη, που θα πρέπει να περιμένουμε. Αν πάντως κρίνουμε από το τρέιλερ, Ρέιτσελ Σένοτ, Χάρι Νεφ και η Κορεάτισα ράπερ Jennie, είναι μέσα, γλίτωσαν.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η σειρά πρόκειται να κάνει την πρεμιέρα της στο προσεχές φεστιβάλ των Καννων. Ακόμα, λένε οι φήμες, δεν έχει αποφασιστεί αν θα προβληθούν δυο ή τρια επεισόδια, καθώς το τρίτο λέγεται ότι τελειώνει με cliffhanger. Το σίγουρο είναι οτι η σειρά θα έχει την τιμή να βρεθεί στην Κρουαζέτ, κάτι που έχει συμβεί μόνο στην περίπτωση του «Top of the Lake» της Τζέιν Καμπιον και της τρίτης σεζόν του «Twin Peaks».

Βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ανταποκρίσεις, κριτικές, νέα και αφιερώματα του φετινού Φεστιβάλ Καννών εδώ: www.cinemagazine.gr/cannes

Το ΣΙΝΕΜΑ / cinemagazine.gr ταξιδεύει στις Κάννες με την AEGEAN και σας προσφέρει καθημερινές ανταποκρίσεις. Το 76o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών πραγματοποιείται 16 - 27 Μαΐου 2023.