Magnifique είδηση: Τρέιλερ για τη νέα ταινία του Σιλβέν Σομέ

Το «The Magnificent Life of Marcel Pagnol», σηματοδοτεί την επιστροφή στο animation ενός οραματιστή δημιουργού 15 χρόνια μετά το «L' Illusionniste» και 22 μετά το «Τρίο της Μπελβίλ».

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Magnifique είδηση: Τρέιλερ για τη νέα ταινία του Σιλβέν Σομέ

Για τον Μαρσέλ Πανιόλ, έναν εθνικό θησαυρό για τα γαλλικά Γράμματα και την πνευματική κληρονομιά της χώρας στον 20ό αιώνα, γνωρίζετε ήδη - αν όχι στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε στοιχεία της σημαντικής ζωής του.

Δείγμα της σημασίας του προσώπου εντούτοις, είναι και το γεγονός ότι η μεταφορά της ζωής του, βασισμένης και σε αυτοβιογραφικά κείμενα, κινητοποιεί τον Σιλβέν Σομέ να βγει από την ερμητική καλλιτεχνικά ζωή του - την τελευταία 15ετία έχει παρουσιαστεί σποραδικά με μια live action μεγάλου μήκους και μερικές σπάνιες επεισοδιακές εμφανίσεις, όπως για παράδειγμα αυτή στο νέο «Joker» και την εναρκτήρια σκηνή του. 

Η ταινία ακολουθεί τη ζωή του σπουδαίου συγγραφέα - και σκηνοθέτη - ο οποίος σφράγισε την γαλλική δεκαετία του '30, του '40 και του '50 με το έργο του. (Ήταν ο ερχομός της νουβέλ βαγκ που του στοίχισε, ο κόσμος άλλαξε. 60 χρόνια μετά βέβαια, ίσως σιγά-σιγά ανακαλύπτουμε ξανά τον κόσμο που γκρέμισε η έτσι κι αλλιώς βραχύβια νεοκυματική λογική.) 

Στην ταινία ο γέρος Πανιόλ ξεκινά να γράφει την αυτοβιογραφία του, μόνο που ένα βράδυ βλέπει να κάθεται απέναντί του ο νεαρός εαυτός του. Το βιβλίο, βλέπετε, πρέπει να βγει καλό...

Η ταινία θα βγει από την Sony Pictures Classics το 2025, ενδεχομένως στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, κλείνοντας πρακτικά 15 χρόνια από τον καιρό του «Illusionniste», που εξίσου θαυμάσια καταπιανόταν με έναν άλλο γαλλικό θρύλο, τον Ζακ Τατί.

Απολαύστε το τρέιλερ:

«Τρέφοντας την Ελπίδα»: Προβολή και ανοιχτή συζήτηση για την επισιτιστική ανασφάλεια στις Νύχτες Πρεμιέρας | Είσοδος ελεύθερηΗ σπουδαία «Γειτονιά των Καταφρονεμένων» στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας