Πρώτες εικόνες «The War of Rohirrim»: Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών γίνεται (και) anime!

Με ανανεωμένο το ενδιαφέρον για τα ταξίδια προς Μέση Γη, ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» επιστρέφει για να γίνει Άρχοντας του... anime.

Από τον Πάνο Γκένα
Πρώτες εικόνες «The War of Rohirrim»: Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών γίνεται (και) anime!

23 χρόνια πριν, το κινηματογραφικό ταξίδι του Πίτερ Τζάκσον στην Μέση Γη αποτέλεσε σημείο αναφοράς για μία γενιά, «precious» μαγνήτης δολαρίων στα ταμεία και υλικό για οσκαρικό χρυσό. Στη συνέχεια έσωσε πάτημα για μία μια αναπόφευκτη (όχι τόσο επιτυχημένη) συνέχεια με το πρίκουελ του «Χόμπιτ», την πανάκριβη τηλεοπτική παραγωγή «Lord of the Rings: The Rings of Power» και μία νέα ταινία που ανακοινώθηκε πρόσφατα και θα σκηνοθετήσει ο Άντι Σέρκις («The Hunt for Gollum»).

Κατά την συνήθη παράδοση των καιρών μας, τα safe στοιχήματα των μεγάλων frnachises να γίνονται αφετηρία για expanded αφηγήσεις σε πλατφόρμες (τα streaming παραδείγματα των Marvel και Star Wars ειναι ενδεικτικά), η Warner και η New Line συμφώνησαν πριν 2 χρόνια με τον Κέντζι Καμιγιάμα, υπεύθυνου για τα «Blade Runner: Black Lotus» και «Ghost in the Shell: Stand Alone Complex», για μία κινηματογραφική anime ταινία με τίτλο «The Lord of the Rings: The War of Rohirrim».

Οι πρώτες εικόνες της ταινίας ανακαλούν εύκολα μνήμες της original τριλογίας με δεδομένο πως η Φιλίπα Μπόγιενς, μέλος της συγγραφικής ομάδας των ταινιών του Τζάκσον, επιμελείται το «The War of Rohirrim».Η ταινία θα πραγματεύεται τον βιο του ένατου Βασιλιά του Ρόχαν, Χελμ Χάμερχαντ, που φανατικοί και μη θα τον θυμούνται από το Helm's Deep και την θρυλική μάχη στο δεύτερο μέρος της τριλογίας «Οι Δυο Πύργοι».

Στο φωνητικό καστ ξεχωρίζουν ο Μπράιαν Κοξ, ο Λουκ Πασκουαλίνο (από τους τηλεοπτικούς «Τρεις Σωματοφύλακες») και η Μιράντα Ότο, η Εόγουιν της κλασικής τριλογίας, που θα αφηγείται την ιστορία. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 13 Δεκέμβρη.

Forth Eorlingas!