Ο Τίμοτε Σαλαμέ (δεν) απαντάει για τις κατηγορίες του Άρμι Χάμερ

«Αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα». Κάπως έτσι (δεν) απάντησε ο Τίμοτε Σαλαμέ σε ερώτηση δημοσιογράφου του περιοδικού ΤΙΜΕ για τις κατηγορίες που βαραίνουν τον συμπρωταγωνιστή του στο «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομά σου», Άρμι Χάμερ.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Ο Τίμοτε Σαλαμέ (δεν) απαντάει για τις κατηγορίες του Άρμι Χάμερ

Το αν σηκώνει μεγάλη κουβέντα η τοποθέτηση του Σαλαμέ πάνω στο τι και γιατί κατηγορείται ο Άρμι Χάμερ, θα έπρεπε να απασχολεί τον ίδιο. 

Για την ιστορία, η κατηγορία που βαραίνει τον Άρμι Χάμερ έχει να κάνει με μια 24χρονη γυναίκα που τον κατονόμασε για βιασμό και επανειλημμένες ενέργειες κακοποίησης το 2017. Από εκεί άνοιξε ο ασκός και βγήκε στη φόρα ένας κρυφός λογαριασμός του Χάμερ στο Instagram όπου συνομιλούσε και με άλλες γυναίκες φτάνοντας την κουβέντα σε ιδιαίτερα άβολες, καννιβαλικές και kinky περιγραφές.

Το αν ο Χάμερ θα γίνει ο παρίας του Χόλιγουντ - ή μπορεί να έγινε ήδη, όλες του οι προγραμματισμένες παραγωγές τον απέλυσαν ή τον αντικατέστησαν - δεν έχει να κάνει με τον Σαλαμέ, γι’ αυτό και ο ίδιος απέφυγε στην ουσία να απαντήσει ή να σχολιάσει εκτενώς το θέμα λέγοντας πως «κατανοώ γιατί με ρωτάτε, αλλά είναι μια ερώτηση που σηκώνει μεγάλη κουβέντα και δεν θα ήθελα να απαντήσω μερικώς».

Η πρόθεσή του να απαντήσει έστω και μερικώς, δείχνει την διάθεσή του να κρατήσει αποστάσεις  και να μην εμπλακεί τη δεδομένη στιγμή με το συγκεκριμένο θέμα, που μοιάζει με γυμνό ηλεκτροφόρο καλώδιο, την ώρα που προωθεί ταινίες με πολλά μηδενικά στο budget τους.

Εξάλλου, θυμηθείτε πως προ τριετίας, ο Σαλαμέ δώρισε τον μισθό του σε φιλανθρωπίες από την ταινία «Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη», λόγω των σεξουαλικών κατηγοριών που βάραιναν τον Γούντι Άλεν, με ένα κύμα αντιδράσεων να γυρνάει μπούμερανγκ στον νεαρό ηθοποιό.

Όσο ανεβαίνουν οι μετοχές του, τόσο οι ερωτήσεις θα γυρίζουν γύρω από τον Χάμερ, και κάποια στιγμή ο Σαλαμέ θα χρειαστεί να απαντήσει. Κοντά είναι το «The French Dispatch», κοντά και η νέα ταινία του Άνταμ ΜακΚέι με συμπρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, τη Τζένιφερ Λόρενς και την Μέριλ Στριπ, κάποιος, κάπου θα τον ρωτήσει.

Το ζήτημα εδώ είναι κατά πόσο πρέπει ο Σαλαμέ να «πληρώσει» (βάλτε κι άλλα εισαγωγικά) τα σπασμένα του «εραστή» του στο Call Me By Your Name», και η «μεγάλη συζήτηση» που (δεν) υποσχέθηκε, ήταν σίγουρα μια έκφραση της στιγμής που σίγουρα δεν εννοούσε. Ποιος θα το ήθελε άλλωστε;