Ανακατεύοντας την τράπουλα: Τα επόμενα σχέδια του Τοντ Χέινς ενθουσιάζουν

Ο δημιουργός του «May December» που κοσμεί τις εγχώριες αίθουσες ήδη, ετοιμάζει (και) λεσβιακό whodunit τοποθετημένο στο Λονδίνο του Μεσοπολέμου.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ανακατεύοντας την τράπουλα: Τα επόμενα σχέδια του Τοντ Χέινς ενθουσιάζουν

Καθάρισε τα ίχνη, ετοίμασε το τσάι, αγαπητή μου.

Ο Τοντ Χέινς, στα χαρτιά, ετοιμάζει ένα γκέι δράμα με τον Χοακίν Φίνιξ, τοποθετημένο στην δεκαετία του '30 (του περασμένου αιώνα). Στην πράξη, μιλώντας στο IndieWire, ο δημιουργός μίλησε για την πρόθεσή του να προχωρήσει με μια προσαρμογή της νουβέλας της Σάρα Γουότερς, «The Paying Guests» (2014). Θα είναι μια τριμερής μίνι σειρά, βρετανικής παραγωγής μάλλον, τοποθετημένη στο Λονδίνο αμέσως μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και είναι ένα μέρος λεσβιακή ερωτική ιστορία και ένα μέρος whodunit, παρακολουθώντας μια εξοστρακισμένη χήρα και την κόρη της, η οποία αναπτύσσει σχέση με έναν από τους ενοίκους του σπιτιού τους. Η Γουότερς είχε γράψει και το «Fingersmith» που τελικά οδήγησε στο «The Handmaiden» του Παρκ Τσαν Γουκ.

Αν αυτά δεν αρκούν, ο Χέινς επιβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί εκ νέου με την Κέιτ Γουίνσλετ για μια ακόμα μίνι σειρά του HBO, που θα μεταφέρει το βραβευμένο (φέτος!) με Πούλιτζερ «Trust», του Χερνάν Ντίαζ.

Ως τότε, δείτε το τρέιλερ του «May December», διαβάστε την κριτική του Θοδωρή Καραμανώλη εδώ και ομολογήστε και μια ευεξία για μια επιτέλους ωραία αφίσα ταινίας.