Μια φήμη-αριστούργημα: Ο Τομ Κρουζ στο «The Movie Critic» του Ταραντίνο;

Η τελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο αρχίζει να παίρνει διαστάσεις χολιγουντιανού έπους, ιδίως αν κάποιες φήμες ηθοποιών που θα παρελάσουν εντός της υλοποιηθούν.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Μια φήμη-αριστούργημα: Ο Τομ Κρουζ στο «The Movie Critic» του Ταραντίνο;

Δεν πρέπει να υπάρχει πεπειραμένος θεατής της χολιγουντιανής ιστορίας που να μην κρατά μικρό καλάθι όταν ακούει «πλειάδες» πρωταγωνιστών και «ηχηρά» καστ. Ωστόσο εδώ, αν οι φήμες έχουν βάση, υπάρχει σεναριογράφος. Και ακόμα κι αν έχεις να προσάψεις τα μύρια όσα στον Κουέντιν της καρδιάς μας, να γράφει διάλογο και να στήνει χαρακτήρες δεν αμφιβάλλεται.

Το ελαφρώς απίθανο νέο είναι ότι ο Τομ Κρουζ θα αλλάξει το Mission Impossible - και γενικώς impossible - προγραμμά του για έναν υποστηρικτικό ρόλο στην τελευταία ταινία του Ταραντίνο. Η ταινία δεν πρόκειται να αρχίσει γυρίσματα πριν τις αρχές του 2025, οπότε θεωρητικά προλαβαίνει να σφηνώσει λίγη άλλου τύπου δουλειά εκτός M.I. και διαστημικών περιπάτων. (Και ναι μας έχουν λείψει τα cameo/supporting περάσματά του, είναι συλλήβδην εκπληκτικά - «Magnolia», «Tropic Thunder», «Rock of Ages»).

Το νέο είναι και λίγο παραπάνω απίθανο γιατί (η φήμη λέει) ότι Πιτ (ο πρωταγωνιστής της ταινίας) και Κρουζ δεν είναι ακριβώς συμβατές προσωπικότητες (από εποχής «Interview With A Vampire») και ο φίλος Μπραντ έχει γνωστοποιήσει ότι θέλει να δουλεύει με φίλους και γενικώς τύπους που πηγαίνει. Άρα ή που οι φήμες δεν τα λένε καλά, ή που ο Κουέντιν δεν θα βάλει τους...βρυκόλακες στην ίδια σκηνή. Να σημειωθεί επίσης ότι ο Κρουζ ήταν αρχική σκέψη του Ταραντίνο για Κλιφ Μπουθ στο «Κάποτε στο...Χόλιγουντ».

Θέλετε κι άλλες φήμες περί καστ της ταινίας; Πολλές. Σάμιουελ Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Τζον Τραβόλτα, Πολ Γουόλτερ Χάουζερ (πανηγυρισμοί στο βάθος) και Λεονάρντο ΝτιΚάπριο έχουν ήδη ακουστεί. Πα μαλ.

Η ταινία θα είναι τοποθετημένη κάποτε στην...Καλιφόρνια, το 1977 για την ακρίβεια (να πιάσει ο Κουέντιν και τις αγαπημένες του ταινίες μέσα δηλαδή), με πρωταγωνιστή έναν κριτικό κινηματογράφου, τέρμα κυνικό, που γράφει για μια πορνοφυλλάδα. Κατά τον Ταραντίνο ο άνθρωπος υπήρξε στην πραγματικότητα αν και θα χρειαστούν περίπου 49 χρόνια (αν η ταινία βγει το 2026) για να βρει την κάποια υστεροφημία του.