«Top Gun:Maverick»: Ο Κοζίνσκι δεν προσέγγισε ποτέ Κέλι ΜακΓκίλις και Μεγκ Ράιαν

Tα δύο βασικά γυναικεία μέλη του καστ της πρώτης ταινίας δεν επιστρέφουν στο «Top Gun:Maverick» και ο σκηνοθέτης Τζόζεφ Κοζίνσκι έχει την εξήγηση. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου
«Top Gun:Maverick»: Ο Κοζίνσκι δεν προσέγγισε ποτέ Κέλι ΜακΓκίλις και Μεγκ Ράιαν

Με τις κριτικές ως επί το πλείστον διθυραμβικές (και τον Μπράντσοου του Guardian να διαχωρίζει εαυτόν από το κοπάδι, ως συνήθως) και την ημερομηνία προβολής του «Top Gun:Maverick» να πλησιάζει, δεν βλέπουμε την ώρα για να πετάξουμε στο πλευρό του Μάβερικ. Ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για το τι ακριβώς θα δούμε στην ταινία, ξέρουμε, όμως, σίγουρα τι ή μάλλον ποιες δεν θα δούμε κι αυτές είναι η Κέλι ΜακΓκίλις και Μεγκ Ράιαν, που υπήρξαν τα επιφανή θηλυκά μέλη του καστ της πρώτης ταινίας.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Τζόζεφ Κοζίνσκι, oι υποπλοκές με το ερωτικό ενδιαφέρον του Μάβερικ για τον χαρακτήρα της ΜακΓκίλις και με τη σύζυγο του Γκουζ, τον γιο του οποίου ο Μάβερικ εκπαιδεύει στη νέα ταινία, δεν ενδιέφεραν ούτε αυτόν, ούτε κάποιον άλλο από την δημιουργική ομάδα. «Δεν ήθελα κάθε storyline του σεναρίου να κοιτάζει πίσω, στην πρώτη ταινία, ήταν σημαντικό να συστήσουμε νέους χαρακτήρες.» Κάπως έτσι πρόεκυψε η Πέγκυ, η κόρη του ναυάρχου και μαζί της η Τζένιφερ Κόνελι, η νέα συμπρωταγωνίστρια του Τομ Κρουζ. Η ίδια η ΜακΓκίλις, πάντως, σε συνέντευξη της το 2019 υπέθεσε ότι ο λόγος που δεν την κάλεσαν είναι επειδή έχει παχύνει, έχει γεράσει και δείχνει άτομο της ηλικίας της κι αυτό είναι κάτι που δεν το θέλει η χολιγουντιανή σκηνή.

Για όσους αναρωτιούνται πότε θα πετάξουμε στο πλευρό του Μάβερικ, η ταινία βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 26 Μαΐου.