Τρέιλερ: Η ιστορία του στούντιo Abbey Road ξετυλίγεται στο «If These Walls Could Sing»

H Μέρι ΜακΚάρτνεϊ, κόρη του Πολ, ετοίμασε ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία του διασημότερου στούντιο ηχογράφησης στον κόσμο, με τη συμμετοχή εκλεκτών μουσικών καλεσμένων. Οι τοίχοι του Abbey Road Studio μας τραγουδούν στις 16 Δεκεμβρίου στο Disney+.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου
Τρέιλερ: Η ιστορία του στούντιo Abbey Road ξετυλίγεται στο «If These Walls Could Sing»

Με τον εύγλωττο τίτλο «If these Walls Could Sing» έρχεται στο Disney+ τον Δεκέμβριο το μουσικό ντοκιμαντέρ που θα φτιάξει τις γιορτές όλων των μουσικόφιλων. Την ταινία σκηνοθετεί η Μέρι ΜακΚάρτνεϊ, κόρη του Πολ, και αφορά την ιστορία του διασημότερου στούντιο ηχογράφησης στον κόσμο, του «Abbey Road Studios», γνωστό και ως το σπίτι των Beatles. Οι τοίχοι του στούντιο μπορεί να μην δύνανται να τραγουδήσουν, ευτυχώς όμως η ΜακΚάρτνεϊ βρήκε δεκάδες τραγουδιστές, καλλιτέχνες και ανθρώπους που έχουν συνδεθεί με τον ιστορικό χώρο, ο οποίος κινδύνευσε να καταστραφεί πριν κάποια χρόνια, για να κηρυχθεί διατηρητέος από την βρετανική κυβέρνηση. 

Πέρυσι το στούντιο έκλεισε 90 χρόνια λειτουργίας και αυτό ήταν που κινητοποίησε τη ΜακΚάρτνεϊ για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ. «Ακούγοντας για την επέτειο ξύπνησαν τόσες αναμνήσεις μέσα μου. Μεγάλωσα επισκεπτόμενη το Abbey Road, το νιώθω σαν κάτι οικογενειακό. Μου φάνηκε επόμενο να σκηνοθετήσω αυτό το ντοκιμαντέρ για να μεταφέρω ιστορίες που ξέρω, αλλά και να ανακαλύψω άλλες για τις οποίες δεν είχα ιδέα».

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Ρότζερ Γουότερς, ο Έλτον Τζον, ο Τζον Γουίλιαμς, ο Λίαμ Γκάλαχερ, ο Ρίνγκο Σταρ και, φυσικά, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ. 16 Δεκεμβρίου ανεβαίνει στην πλατφόρμα, όσοι πιστοί, παρακαλείσθε όπως σημειώσετε την ημερομηνία.