Τρέιλερ «A Quiet Place: Day One»: «Ζήστε την ημέρα που σώπασε ο κόσμος»

Η υπερ-επιτυχημένη saga εξωγήινου τρόμου του Τζον Κραζίνσκι συνεχίζεται, αυτή τη φορά με ένα spinoff άλλων πρωταγωνιστών και σκηνοθέτη.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τρέιλερ «A Quiet Place: Day One»: «Ζήστε την ημέρα που σώπασε ο κόσμος»

Η κινηματογραφική saga του «Ένα Ήσυχο Μέρος» είναι μια από τις επιτυχέστερες οικονομικά ιστορίες του Χόλιγουντ στα τελευταία χρόνια. Οι δύο ταινίες έχουν ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια παγκόσμιων εισπράξεων, ενώ δεν έχουν κοστίσει μαζί πάνω από 80! Βέβαια στην εξέλιξή της βλέπεις και πολλές από τις παθογένειες που έχουν φέρει την βιομηχανία σε σημείο καμπής. Η πρώτη ταινία κόστισε 17 εκατομμύρια κι έφερε 335, η δεύτερη κόστισε 3+ φορές παραπάνω κι έφερε 296 και κάτι ψιλά. Η τρίτη, όπως την κόβουμε, θα πάει πολύ ψηλά από budget και διατηρούνται επιφυλάξεις για το τελικό ποσό.

Εδώ έχει ένα ακόμα ενδιαφέρον η παραγωγή αυτή, καθώς το λευκό βασικό καστ των προηγoύμενων ταινιών γίνεται μαύρο, με πρωταγωνίστρια την ιέρεια Λουπίτα Νιόνγκο, η οποία ναι μεν έχει αγριευτικά μεγάλες εισπράξεις στην καριέρα της, ούτε μια φορά όμως σε ταινία που κάποιος πήγε να δει επειδή παίζει εκείνη. Με άλλα λόγια στην ασφάλεια του franchise («Πόλεμος των Άστρων», «Μαύρος Πάνθηρας») και μια φορά στην ασφάλεια του δημιουργού πρώτου στην μαρκίζα (Τζόρνταν Πιλ, «Us»).

Δίπλα της συναντάμε τον Τζίμον Χόνσου, έναν αξιόπιστο παρτενέρ, τους Τζόζεφ Κουίν και Άλεξ Γουλφ. Στην σκηνοθετική καρέκλα κάθεται ο Μάικλ Σαρνόσκι του «Pig», ο οποίος συγγράφει κιόλας στο δικό του bid για την εισπρακτική αιωνιότητα. Δεν ξέρεις αν θέλεις να πετύχει και να τον χάσουμε, ή να κάνει ψιλά στο box office και να επιστρέψει στο indie που φαίνεται να δημιουργεί αξιόπιστα.

Προτού σας εγκαταλείψουμε στα χέρια του... «War of the Worlds» τρέιλερ, να υπενθυμίσουμε ότι ο Κραζίνσκι ετοιμάζει και «κανονική» τρίτη ταινία με την σύζυγο (Έμιλι Μπλαντ), ενώ ένα video game βρίσκεται επίσης στα σκαριά. Σινεμά, ξέρετε.