Τρέιλερ: Ντοκιμαντέρ για τα 25 χρόνια των «Sopranos»

Και δεν πρόκειται για αρπαχτή, το «Wise Guy: David Chase and the Sopranos» φέρει την υπογραφή του Άλεξ Γκίμπνεϊ (Enron, Tales from the Dark Side).

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Τρέιλερ: Ντοκιμαντέρ για τα 25 χρόνια των «Sopranos»

Στα ‘00s γινόταν λόγος για τη (νέα) χρυσή εποχή της τηλεόρασης, με τους σταρ να καταδέχονται σιγά σιγά και πάλι να πρωταγωνιστήσουν στη μικρή οθόνη. Μία από τις σειρές που θα τοποθετούσες άνετα στο όρος Ράσμορ της σοδειάς της εποχής είναι οι «Sopranos» του Ντέιβιντ Τσέις, που κάθιζαν έναν μαφιόζο στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή, αλλά με σοβαρότερη διάθεση από το ξεκαρδιστικό «Analyze this», και έδιναν στον Τζέιμς Γκαντολφίνι τον ρόλο της ζωής του. Την ξεχείλωσαν λίγο τη σειρά; Ναι, ειδικά προς την πέμπτη σεζόν, αλλά μας αποζημίωσαν με το φινάλε της, το οποίο αρχικά δίχασε, αλλά με τον καιρό κόπασαν οι φωνές αμφισβήτησης και πλέον θεωρείται ιδεώδες.

Με αφορμή την συμπλήρωση 25 ετών από την πρεμιέρα της, το ντοκιμαντέρ «Wise Guy: David Chase and the Sopranos» πρόκειται να προβληθεί στο Max. Και πριν προλάβετε να αναφωνήσετε «ακόμα ένα βιαστικά στημένο reunion της πλατφόρμας δηλαδή», αλά «Friends» και «Χάρι Πότερ», να σας ενημερώσουμε ότι φέρει την υπογραφή του σημαντικού ντοκιμαντερίστα Άλεξ Γκίμπνεϊ, άρα (μάλλον) θα εξερευνά διεξοδικά (και κριτικά) το φαινόμενο και δεν θα αρκείται σε μια νοσταλγική αναδρομή.

Η ταινία ανεβαίνει στο Max στις 7 Σεπτεμβρίου.

 

Τρέιλερ «The War of Rohirrim»: Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών γίνεται (και) anime!Tρέιλερ: Το «Λυκόφως των Θεών» του Ζακ Σνάιντερ έρχεται στο Netflix