Τρέιλερ: Τα πουλιά τσιμπούν τη Σιένα Μίλερ

Είναι πιο σύντομο από ό,τι θα θέλαμε, αλλά καλύτερο από ό,τι περιμέναμε. Η παραγωγή του HBO “The Girl”, με τη Σιένα Μίλερ ως μούσα του Χίτσκοκ Τίπι Χέντρεν και τον Τόμπι Τζόουνς ως μετρ του τρόμου έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα πλάνα

Από την Ανθή Νταουσάνη
Τρέιλερ: Τα πουλιά τσιμπούν τη Σιένα Μίλερ

Είναι πιο σύντομο από ό,τι θα θέλαμε, αλλά καλύτερο από ό,τι περιμέναμε. Η παραγωγή του HBO “The Girl”, με τη Σιένα Μίλερ ως μούσα του Χίτσκοκ Τίπι Χέντρεν και τον Τόμπι Τζόουνς ως μετρ του τρόμου έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα πλάνα με ατμόσφαιρα που παραπέμπει στις παλιές χιτσκοκικές ανατριχίλες και τους δυο πρωταγωνιστές σε μάλλον επιτυχημένες μανιέρες να αναπαριστούν τη σχέση εξουσίας, αγάπης και μίσους του μεγάλου δημιουργού με την ηθοποιό που επέλεξε για αντικαταστάτρια της Γκρέις Κέλι.

Η Σιένα Μίλερ φαίνεται (για πρώτη φορά;) ότι δεν είναι απλά μια σέξι παρουσία, αλλά μπορεί να ανταποκριθεί σε απαιτητικό ρόλο, ενώ ο Τζόουνς έχει μελετήσει τις εκφράσεις του Χίτσκοκ για να αναμετρηθεί εκτός από τον ίδιο τον μετρ και με τον (ασυναγώνιστο) Άντονι Χόπκινς. Το φιλμ των Τζούλιαν Τζάρολντ και Γκουίνεθ Χιουζ θα εισβάλει στα τηλεοπτικά δρώμενα Βρετανίας και Αμερικής τον Οκτώβριο.

Loading the player ...

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η ιστορία της Χέντρεν και του μέντορά της αποκαλύφθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη της ηθοποιού που περιέγραψε την αυταρχική συμπεριφορά του Χίτσκοκ απέναντί της και την επιθυμία του να ελέγχει τόσο την καριέρα όσο και την προσωπική της ζωή ως αποτέλεσμα ερωτικής απογοήτευσης, όταν η νεαρή τότε πρωταγωνίστρια των «Πουλιών» τον απέρριψε ερωτικά. Οι ταλαιπωρίες στις οποίες την υπέβαλε κατά τα γυρίσματα του φιλμ έχουν μείνει παροιμιώδεις, με τα τσιμπήματα πραγματικών άγριων πουλιών να την πονούν για πολλές εβδομάδες μετά, αλλά και η αποκλειστική συνεργασία που απαιτούσε ο σκηνοθέτης μπορεί να της χάρισε αναγνώριση, αλλά εμπόδισε να ανθίσει μια μεγαλύτερη καριέρα. Η Χέντρεν, μητέρα της Μέλανι Γκρίφιθ, με την οποία συμπρωταγωνίστησαν στο «Pacific Hights», ήταν δημιούργημα και θύμα μαζί του μεγάλου Χίτσκοκ, που όμως έβγαλε επάνω της τον πιο σκληρό εαυτό του. Μπορεί βέβαια, όπως το στιχάκι που ακούμε να απαγγέλλει σχεδόν τρομακτικά ο Τόμπι Τζόουνς, να ήξερε και η ίδια τι την περίμενε. «She knew, oh she knew! - but she went».

Update: Ακόμα ένα σύντομο τίζερ προστίθεται στο υλικό της ταινίας, με έμφαση στην προετοιμασία των "Πουλιών" και τον πραγματικό τρόμο που γνώρισε η Χέντρεν στα γυρίσματα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ