Έρχεται νέα ταινία του Γιοακίμ Τρίερ με τη Ρενάτε Ρέινσβε

O σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια του «Χειρότερου Ανθρώπου στον Κόσμο» θα συνεργαστούν ξανά σε μια ταινία που ξεκινά τα γυρίσματά της τον προσεχή Αύγουστο.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Έρχεται νέα ταινία του Γιοακίμ Τρίερ με τη Ρενάτε Ρέινσβε

Δίχασε μερίδα της κριτικής, αγαπήθηκε όμως από μια μεγαλύτερη μερίδα του κοινού, έφτασε μέχρι τα Όσκαρ και έκανε (επιτέλους) περισσότερο γνωστό το σινεμά του Γιοακίμ Τρίερ. Ο λόγος για τον «Χειρότερο Άνθρωπο στον Κόσμο», τη συνεργασία του σκηνοθέτη με τη Ρενάτε Ρέινσβε που έχει τα χαρακτηριστικά μιας ταινίας για μια γενιά, αν και όχι την ευρύτατη αποδοχή για να χαρακτηριστεί ταινία γενιάς. Η νέα του συνεργασία με την πρωταγωνίστρια αλλά και με τον σεναριογράφο Έσκιλ Βόγκτ πρόκειται να ξεκινήσει γυρίσματα τον ερχόμενο Αύγουστο και θα ονομάζεται «Sentimental Value».

Γυρισμένη κι αυτή στο Όσλο, αφηγείται την ιστορία μιας ηθοποιού και της αδερφής της, που θρηνούν τον θάνατο της μητέρας τους. Ο πατέρας τους, ένας σκηνοθέτης που έχει φύγει προ πολλού από την πρώτη γραμμή του επαγγέλματος, αλλά και από τις ζωές των κοριτσιών, επιστρέφει και προτείνει στην ηθοποιό κόρη του τον πρώτο ρόλο στο μεγάλο σκηνοθετικό comeback του, μα εκείνη αρνείται κατηγορηματικά. Σύμφωνα την παραγωγό του φιλμ, το «Sentimental Value» είναι μια ταινία για τις οικογένειες και για τις ιστορίες που λέμε στον εαυτό μας για να βγάλουμε τη μέρα. Αδημονούμε.