Back to the Grid: Ο Τζεφ Μπρίτζες θα είναι και στο 3ο «Tron: Ares» που έρχεται το 2025

To threequel μιας θρυλικής ταινίας είδους από το 1982 και μιας συμπαθούς συνέχειας από το 2010, έρχεται με πρωταγωνιστή τον Τζάρεντ Λέτο και σκηνοθέτη τον Νορβηγό Γιοακίμ Ρένινγκ της 2ης «Maleficent».

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Back to the Grid: Ο Τζεφ Μπρίτζες θα είναι και στο 3ο «Tron: Ares» που έρχεται το 2025

Άλλη μια περίπτωση τυπικού χολιγουντιανού bigger is better, αν και σχετικά η επιμέλεια έχει βγει. Η πρώτη ταινία, πίσω στο 1982, ήταν κάτι το καινοτόμο οπτικά, αν και απεδείκνυε ότι το σινεμά ακολουθούσε τα videogames, μια μικρή ταινία «σύλληψης» που είχε περιορισμένο κόστος και έβγαλε με το παραπάνω τα λεφτά της. Η ταινία του 2010, σε μια άλλη Disney πια, ήταν μια παραγωγή-τέρας, 10πλάσια ακριβότερη (αλλά όχι τρεις φορές αποδοτικότερη, όπως το '82 - έβγαλε πάντως), που είχε πια μια state of the art όψη, έναν ψηφιακά ξανανιωμένο Τζεφ Μπρίτζες και ένα σούπερ παλιομοδίτικο ηλεκτρονικό σάουντρακ από τους Daft Punk. 15 χρόνια μετά η Ντίσνεϊ εκτιμά πώς είναι καλή ιδέα μια ακόμα ταινία. Χλωμό.

Ο Τζεφ Μπρίτζες επιστρέφει, ξανά ψηφιακός, ξανά και ψηφιακός σωστότερα, ενώ πρωταγωνιστής αυτή τη φορά θα είναι ο Τζάρεντ Λέτο στον ρόλο του Ares, ενός Προγράμματος που ενσαρκώνεται στον πραγματικό κόσμο. Περισσότερα δεν είναι γνωστά. Κρίνοντας από το πολεμοχαρές όνομα, φασαριόζος θα 'ναι.

Στον Μπρίτζες δεν άρεσε η ψηφιακή του νιότη στην ταινία του 2010, «έμοιαζα», λέει, «με τον Μπιλ Μάερ», αλλά είναι χαρούμενος για την συνεργασία με τον Λέτο, του οποίου την δουλειά φέρεται να θαυμάζει. Εντάξει, και το ψηφιακό de-aging έχει βελτιωθεί, φαίνεσαι καλύτερος, βελτιώνει και τις αρθρώσεις σου.

H ταινία έχει πάρει ημερομηνία για τις 10 Οκτωβρίου του 2025, μετά από καθυστερήσεις οφειλόμενες και στην νικηφόρα απεργιακή μάχη που δόθηκε πέρυσι. Στην ταινία θα παίζουν οι Γκρέτα Λι, Έβαν Πίτερς, Τζίλιαν Άντερσον (έξοχη στο «Scoop», παρεμπιπτόντως, αντίθετα με την ταινία) και πολλοί ακόμα. Δεν επιστρέφουν οι Ολίβια Γουάιλντ (άλλη καλλιτέχνιδα πια από το 2010) και ο Γκάρετ Έντλουντ, που ήταν στην 2η ταινία.

«Dear God, the Parthenon is still broken»: To πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου έρχεται τον ΜάιοΕπιστροφή στο Pride Rock: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Mufasa: The Lion King»