Τζον Γουότερς: «Η Gen-Z βλέπει μόνο ταινίες βασισμένες σε κόμικ»

Γράφοντας για τον Τοντ Σόλοντζ, ο Τζον Γουότερς εξέφρεσε την πίκρα του για την αδιαφορία του νεαρού κοινού για τον arthouse κινηματογράφο.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου
Τζον Γουότερς: «Η Gen-Z βλέπει μόνο ταινίες βασισμένες σε κόμικ»

Το θρυλικό περιοδικό New Yorker ζήτησε από τον Τζον Γουότερς να κάνει το προφίλ ενός άλλου αντισυμβατικού καλλιτέχνη, του Τοντ Σόλοντζ – της «Ευτυχίας» και του «Καλωσήρθατε στο Κουκλόσπιτο». Κι όπως έγραφε λοιπόν ο Γουότερς για τον Σόλοντζ, προέβη σε μια διαπίστωση από αυτές που ξεσηκώνουν αντιδράσεις των φαν στα social media.

«Eυτυχώς οι ταινίες του αρέσουν στην ιντελιγκέντσια. Φοβάμαι όμως ότι το κοινό για το arthouse σινεμά πεθαίνει, οι θεατές της Gen-Z θέλουν να βλέπουν μόνο ταινίες βασισμένες σε κόμικ στο mall», ανέφερε ο σκηνοθέτης, εμφανώς πικραμένος. Το περίεργο είναι ότι ο Σολοντζ δηλώνει ότι το «Love Child», που ετοιμάζει εδώ και καιρό, θα μπορούσε να είναι η πρώτη mainstream ταινία της καριέρας του, αλλά κανείς δεν θέλει να το χρηματοδοτήσει – μάθαμε πριν λίγες μέρες ότι ήταν έτοιμο να ξεκινήσει γυρίσματα πριν λίγο καιρό, αλλά οι παραγωγοί αποσύρθηκαν.

Αντίστοιχα προβλήματα χρηματοδότησης φαίνεται να αντιμετωπίζει και ο Γουότερς, προσπαθώντας να μεταφέρει στο σινεμά το βιβλίο του με τίτλο «Liarmouth». Ίσως η λύση και για τους δύο να είναι η συνεργασία με έναν κομίστα, ώστε να κάνουν το σενάριο τους πρώτα κόμικ. Μετά θα βρουν ευκολότερα το απαιτούμενο μπάτζετ.

Μήπως γεννήθηκες δημοσιογράφος; Η νέα τρελή ιδέα του Athens International Children’s Film Festival είναι εδώ! Ο Έρικ Ρόμπερτς πιστεύει ότι ο Σκορσέζε του κρατάει κακία