Η Τζεντζάιρα, μια Ταϊλανδέζα χήρα ταξιδεύει στην Σιγκιρίγια στην Σρι Λάνκα για να σκορπίσει τις στάχτες του συζύγου της. Καθώς θαμπά οράματα διαθλούν την αντίληψη του χώρου και του χρόνου της, η Τζεντζάιρα βρίσκεται σε ένα ταξίδι σε διαφορετικές εποχές, μέσα από το οποίο, δια της επιστήμης και της συμπόνιας, καθίσταται η ίδια δίοδος που ενώνει εποχές, χρόνους και πνεύμα.
Σκέφτεστε τίποτε καλύτερο; Ή, έστω, αντιπροσωπευτικότερο του κινηματογράφου του Ταϊλανδέζου δημιουργού;
Η ταινία διερευνά, λένε, μια ρετρό αισθητική, εμπνέεται από την επιστημονική φαντασία του '70 και διαφοροποιείται πλήρως από την λογική της εποχής μας δια της απουσία κινητών τηλεφώνων παρότι εκτυλίσσεται (και) στο παρόν. Τα γυρισματα θα λάβουν χώρα στην Σρι Λάνκα, με τη παραγωγή να βρίσκει χρηματοδότηση από Γαλλία, Κολομβία, Ταϊλάνδη, Ολλανδία, Μεξικό και Καναδά. Θεωρητικά τούτο γράφει πάνω του Κάννες 2027 - και 33ο ΔΦΚΑ Νύχτες Πρεμιέρας, Θεού θέλοντος και συνθήκης επιτρεπούσης.
Στο καστ, πλην της Σουίντον, θα «παίζουν» (σκληρή λέξη το «παίζω» σε ταινία του Βιρασετάκουν) οι Τζεντζάιρα Πόνγκπας, Κόνορ Τζέσαπ, Σάκντα Καγιουμπουαντί (μάλλον προφέρεται έτσι).
Ορίστε και μια ωραία κουβέντα με τον δημιουργό.