Defying gravity! Τρέιλερ για την κινηματογραφική μεταφορά του υπερ-επιτυχημένου μιούζικαλ «Wicked»

Ο «Μάγος του Οζ» αλλιώς! Ένα από τα πιο επιτυχημένα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ «πετάει» κινηματογραφικά με πρωταγωνίστριες τις Σίνθια Ερίβο, Αριάνα Γκράντε και Τζεφ Γκόλντμπλουμ.

Από τον Πάνο Γκένα
Defying gravity! Τρέιλερ για την κινηματογραφική μεταφορά του υπερ-επιτυχημένου μιούζικαλ «Wicked»

Από τα κόκκινα γοβάκια της Τζούντι Γκάρλαντ μέχρι το «Defying Gravity» της Ιντίνα Μενζέλ, ένας yellow brick δρόμος! Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτηκε το καστ του «Wicked», αφού Σίνθια Ερίβο, Αριάνα Γκράντε, Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Μισέλ Γεό και Τζόναθαν Μπέιλι (του πρόσφατου «Bridgerton») πετάνε για την χώρα του Οζ. Περί «Wicked» ο λόγος, του μιούζικαλ που έγραψε ένας από τους διασημότερους συνθέτες του είδους, ο Στίβεν Σβαρτς του «Godspell» και βραβευμένος (ως στιχουργός) με Όσκαρ για τα τραγούδια των «Ποκαχόντας» και «Πρίγκιπα της Αιγύπτου».

Το «Wicked» ετοιμάζεται να «απογειωθεί» στην μεγάλη οθόνη σε δυο μέρη, με το πρώτο μέρος να κάνει πρεμιέρα στις 24 Δεκεμβρίου 2024. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Τζον Μ. Τσου η προετοιμασία της ταινίας έκανε ξεκάθαρο πως ήταν αδύνατο να χωρέσει σε μία χωρίς να γίνουν συμβιβασμοί στην αφήγηση, οπότε το στούντιο και το καστ συμφώνησε στα δυο μέρη: 

«Καθώς προσπαθούσαμε να κόψουμε τραγούδια ή χαρακτήρες, συνειδητοποιήσαμε πως αυτές οι αποφάσεις ήταν μοιραίοι συμβιβασμοί στο αρχικό υλικό που έχει ψυχαγωγήσει τόσους πολλούς για τόσα πολλά χρόνια. Αποφασίσαμε λοιπόν να παραδώσουμε έναν μεγαλύτερο καμβά και να κάνουμε όχι μια ταινία "Wicked" αλλά ΔΥΟ!!! Με περισσότερο χρόνο, μπορούμε να διηγηθούμε την ιστορία του "Wicked" όπως πρέπει να ειπωθεί», δήλωσε ο Τσου.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γκρέγκορι Μαγκουάιρ, το «Wicked» επικεντρώνεται στις μάγισσες Ελφάμπα και Γκλίντα χρονογραφώντας μία φιλία που μεταλλάχθηκε σταδιακά σε έχθρα. Η βραβευμένη με Τόνι για το «Πορφυρό Χρώμα» και δυο φορές υποψήφια για Όσκαρ (Α' Γυναικείου και Τραγουδιού για την ταινία «Harriet») Σίνθια Ερίβο και η Αριάνα Γκράντε, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές της ποπ σήμερα, θα είναι οι πρωταγωνίστριες, με την Ερίβο να αναλαμβάνει τον απαιτητικό φωνητικά ρόλο της Ελφάμπα. Ο Γκόλντμπλουμ αποτελεί καλοδεχούμενη και «φευγάτη» επιλογή, απόλυτα ταιριαστή με τον ρόλο του Μάγου του Οζ, ενώ η Μισέλ Γεό βρίσκεται ήδη στα πολύ πάνω της μετά την περσινή οσκαρική της νίκη.

Η Universal σχεδίαζε την κινηματογραφική διασκευή του «Wicked» ήδη από το 2004, κι ένα από τα πρώτα ονόματα που είχαν ακουστεί για την σκηνοθεσία ήταν του Στίβεν Ντάλντρι («Οι Ώρες», «Σφραγισμένα Χείλη», «Μπιλι Έλλιοτ»). Τελικά το κινηματογραφικό «Wicked» ανέλαβε ο Τζον Μ. Τσου, που έσπασε ταμεία στην Αμερική με το «Crazy Rich Asians» και παρέδωσε καλά διαπιστευτήρια στο είδος με το «In the Heights».

Δείτε στη συνέχεια το τρέιλερ και τις πρώτες φωτογραφίες από την ταινία, καθώς και τις θρυλικές σταρ του Broadway Κρίστιν Τσένογουεθ και Iντίνα Μενζέλ να ερμηνεύουν στα Τόνι το πιο γνωστό τραγούδι του show, το «Defying Gravity» (εικάζουμε το φινάλε του πρώτου κινηματογραφικού μέρους). Αξίζει να αναφερθεί πως μαζί με το «Φάντασμα της Όπερας» και τον «Βασιλιά των Λιονταριών», το «Wicked» είναι ένα από τα τρια πιο εμπορικά θεατρικά μιούζικαλ όλων των εποχών.

Το πρώτο μέρος του «Wicked» θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2024 και το δεύτερο ένα χρόνο μετά, το 2025. Ό,τι πρέπει για χριστουγεννιάτικο μποναμά.