Στη Universal ονειρεύονται σίκουελ του «Wicked»

Tο εξαιρετικό άνοιγμα του «Wicked: For Good» και η διαφαινόμενη καλύτερη επίδοσή στον υπόλοιπο κόσμο εκτός ΗΠΑ σε σχέση με το πρώτο μέρος άνοιξαν την όρεξη των υπευθύνων του στούντιο για ένα νέο franchise.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Στη Universal ονειρεύονται σίκουελ του «Wicked»

 Ήταν μια ριψοκίνδυνη κίνηση από την πλευρά της Universal να σπάσουν την κινηματογραφική μεταφορά του «Wicked» σε δυο μέρη, καθώς μια σειρά από μιούζικαλ των τελευταίων ετών είχαν αποτύχει παταγωδώς – ανάμεσά τους και το «Cats», του ίδιου στούντιο μάλιστα. Να θυμίσουμε δε ότι το πρώτο τρέιλερ της ταινίας έκρυβε ότι πρόκειται για μιούζικαλ, παρέπεμπε σε φιλμ οικογενειακής φαντασίας.

Το πρώτο μέρος έγινε ταινία event, αποφέροντας 750 εκατομμύρια δολάρια, το δεύτερο άνοιξε εξίσου εντυπωσιακά και, όπως όλα δείχνουν, θα κινηθεί καλύτερα στις αγορές εκτός ΗΠΑ και στη Universal τρίβουν ήδη τα χέρια τους και φαντασιώνονται sequels και spin-offs, ώστε το event να γίνει franchise. Για να λέμε του στραβού το δίκιο, η λογοτεχνική πηγή υπάρχει, για να μην γίνουμε αφοριστικοί για τα «σύγχρονα ήθη της βιομηχανίας» έχουμε δει και στο παρελθόν επιστροφές στη χώρα του Οζ, εύλογα υποθέτει κανείς ότι άνευ Σίνθια Ερίβο και Αριάνα Γκράντε, το εγχείρημα δυσκολεύει κι αυξάνονται οι πιθανότητες αυτή η franchise απόπειρα να κλείσει άδοξα.

Σας αφήνουμε με την κατά Σύνθια Ερίβο εκτέλεση του «No Good Deed». Προσέξτε το σημείο της συστολής, όπου σπάει η φωνή στο «I don't even know what I'm reading», για να επανέλθει μετά αλά Σίρλεϊ Μπάσεϊ - πρόκειται για μια, πραγματικά, καλή ερμηνεία σε αυτό το δεύτερο μέρος από την ηθοποιό.

Χρυσές Νύχτες 2025: Η ΕΑΚ παρουσιάζει τις καλύτερες μικρού μήκους της χρονιάςΟικολογία & Περιβάλλον: Ξεκινά το Φεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ στην Ελευσίνα