(Don't) Worry Darling: Η Ολίβια Γουάιλντ απαντά στα κουτσομπολιά της νέα ταινίας της

Παραιτήθηκε ή απολύθηκε ο Σάια ΛαΜπάφ; Έφτυσε ή όχι ο Χάρι Στάιλς τον Κρις Πάιν; Ράγισε το γυαλί στις σχέσεις της σκηνοθέτιδας με την πρωταγωνίστριά της Φλόρενς Πιου; Και αν όλα αυτά δεν έχουν κάποια κοσμοϊστορική σημασία, η Ολίβια Γουάιλντ έχει στο τέλος κάτι σημαντικό να παρατηρήσει για την όλη κατάσταση.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
(Don't) Worry Darling: Η Ολίβια Γουάιλντ απαντά στα κουτσομπολιά της νέα ταινίας της

Αύριο βγαίνει στις ΗΠΑ (σήμερα στην χώρα μας) και η δημοσιότητα για το «Μην Ανησυχείς Αγάπη μου» υπήρξε σύμφυτο φαινόμενο σχεδόν από την αρχή. Η παραίτηση/απόλυση του Σάια ΛαΜπάφ, τα βίντεο του τελευταίου προς υποστήριξη του ισχυρισμού του ότι δεν απολύθηκε, τουναντίον, η άκομψη στιγμή που ο Χάρι Στάιλς εναποθέτει λίγη δια στόματος υγρασία στην ποδιά του Κρις Πάιν στο φεστιβάλ της Βενετίας, και τελικά οι φήμες ρήξης της σχέσης της Γουάιλντ με την σταρ της, την Φλόρενς Πιου. Ουφ, είναι η πρώτη αντίδραση, για την περιορισμένη βαρύτητα του θέματος.

Η Γουάιλντ πάντως ανακρίθηκε χιουμοριστικά από τον Στίβεν Κόλμπερτ στο τοκ σόου του και οι απαντήσεις ήταν για το πρώτο:

και για το δεύτερο:

Αρνήθηκε δε κατηγορηματικά ότι οι σχέσεις της με την Πιου επιτάθηκαν, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την πολυάσχολη ηθοποιό της που τώρα είναι στα γυρίσματα του 2ου Dune. Αν μιλούσαμε για ποδόσφαιρο θα λέγαμε το προφανές, ότι η Γουάιλντ έχασε τα αποδυτήρια, τον έλεγχο δηλαδή των ηθοποιών της, που πρέπει να παραδεχθούμε ότι με την εξαίρεση του Πάιν, είναι ο ένας προβληματικότερος από τον άλλον. Και η ιστορία, φοβούμαστε, θα το δείξει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια.

Στην περιρρέουσα ασημαντότητα ωστόσο, η Γουάιλντ άγγιξε την ουσία του πράγματος, κλείνοντας την εκπομπή: «Το βρίσκω ενδιαφέρον που κανείς από τους άρρενες συναδέλφους μου δεν ακούει ερωτήσεις για το καστ του. Κανονικά θα έπρεπε να μιλάμε για την ταινία και τίποτα να μην είναι πάνω από την συζήτηση επί της ουσίας. Αυτό είναι μια σύνοψη των διπλών κριτηρίων που υπάρχουν για τους άνδρες και τις γυναίκες στην βιομηχανία».

Παρότι ψώνισε από πάγκο στο έργο της, παρότι τα κάνανε σαλάτα στα γυρίσματα και ο Στάιλς διέπραξε αυτή τη γελοιότητα, παρότι αυτά βαραίνουν αναπόφευκτα τον διοικητή του σετ, έχει απόλυτο δίκιο. Αλλά, τι κρίμα, αυτό θέλουμε να βλέπουμε, αντί για ταινίες, αυτά ανταποδίδουν, έστω με χιούμορ όπως ο Κόλμπερτ, οι παρουσιαστές και έτσι το πράγμα κατρακυλάει όλο και χαμηλότερα. Έτσι είναι η ζωή και πώς να την αλλάξεις - αφού δεν προσπαθείς στ' αλήθεια για τίποτα διαφορετικό;