Τρέιλερ: Η Disney κάνει τις ευχές μας πραγματικότητα με το «Wish»

Πρώτο τρέιλερ για το νέο animation της εταιρείας, που συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή της και παραπέμπει εμφανώς στο άσμα που ντύνει μουσικά το σήμα της εδώ και δεκαετίες.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Τρέιλερ: Η Disney κάνει τις ευχές μας πραγματικότητα με το «Wish»

«When you wish upon a star, makes no difference who you are
Anything your heart desires, will come to you»

Mε αυτά τα λόγια ξεκινά το διασημότερο άσμα του ντισνεϊκού «Πινόκιο», το οποίο είχε πάρει και το Όσκαρ Τραγουδιού το 1940, αναγνωρίζει δημοκρατικότητα στο όνειρα, είναι, τέλος, και το θεματάκι που ντύνει μουσικά το logo της Ντίσνεϊ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Φέτος η εταιρεία κλείνει 100 χρόνια, να σημειωθεί ότι υπάρχει και σχετικό αφιέρωμα στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας - πληροφορίες εδώ. Όσα πράγματα και να κάνει, η πορεία της θα είναι πάντα συνυφασμένη με τις ταινίες κινουμένων σχεδίων της. Ας μην ξεχνάμε ότι χάρη σε αυτή το animation αντιμετωπίστηκε από τις μάζες όχι σαν ορεκτικό για το κυρίως κινηματογραφικό πιάτο – τα πεντάλεπτα που έπαιζαν πριν την προβολή της μεγάλου μήκους ταινίας- αλλά σαν ατόφιο σινεμά που οφείλει και δικαιούται να αντιμετωπίζεται εξίσου σοβαρά με τις «κανονικές» ταινίες.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, η επιλογή του «Wish» ως εκείνου του έργου  που θα συμπέσει με τα 100 χρόνια της εταιρείας σχετίζεται με τα παραπάνω, σχετίζεται και με τον…σύνδεσμο του ντισνεϊκού κανόνα με την εικονογράφηση των ευχών και των ονείρων. «Φαντάσου ένα μέρος όπου οι ευχές γίνονται πραγματικές» λέει το τρέιλερ της ταινίας και θα μπορούσε κάλλιστα να αναφέρεται στις ταινίες κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ.

Spoiler alert: Βασικά, το concept της ταινίας, όπως λέγεται, είναι ακριβώς αυτό. Στην ταινία παρακολοθούμε το origin story του μαγικού αστεριού του προαναφερθέντος τραγουδιού, το οποίο πραγματοποιεί όλες τις ευχές. Κατά τα άλλα, όπως φαίνεται από το τρέιλερ, μετά το «περιπετειώδες» και ατυχές διάλειμμα του «Strange World», η εταιρεία επιστρέφει στο format του μιούζικαλ, με το οποίο έχουμε συνδέσει και όσα συνιστούν ένα ντισνεϊκό animation.

Το «Wish» αναμένεται στις αίθουσες τον προσεχή Νοέμβριο.