Ας πλημμυρίσουμε ομορφιά: Τρέιλερ για το «Blossoms Shanghai» του Γουόνγκ Καρ Γουάι

Μετά από χρόνια απουσίας, ο Γουόνγκ Καρ Γουάι επιστρέφει με το «Blossoms Shanghai», «πνευματικό» σίκουελ της «Ερωτικής Επιθυμίας» και του «2046». Φυσικά το προλογίζει με ένα (αναμενόμενα) πανέμορφο τρέιλερ.

Από τον Πάνο Γκένα
Ας πλημμυρίσουμε ομορφιά: Τρέιλερ για το «Blossoms Shanghai» του Γουόνγκ Καρ Γουάι

Η μεγάλη επιστροφή του Γουόνγκ Καρ Γουάι δέκα χρόνια μετά το «The Grandmaster» είναι γεγονός.

Ο αγαπημένος δημιουργός που ταλαιπωρήθηκε από αλλεπάλληλες ακυρώσεις πρότζεκτ (όπως τα «The Ferryman», «Tong Wars», «Gucci») ή καθυστερήσεις εξατίας της πανδημίας (όπως συνέβη με την συγκεκριμένη παραγωγή), επιστρέφει με χαρακτηριστική αφηγηματική τεχνική και υψηλή αισθητική παρουσιάζοντας το τηλεοπτικό «Blossoms Shanghai».

Το «Blossoms» αποτελεί σχέδιο που είχε συνδέσει την παραγωγή του με το όνομα του Γουόνγκ Καρ Γουάι ήδη από το 2015, ενώ το σενάριο δουλεύτηκε τα τελευταία έξι χρόνια για να εξυπηρετήσει τόσο την τηλεοπτική μεταφορά, όσο και μία κινηματογραφική ταινία που θα ακολουθήσει. «Θα είναι το τρίτο μέρος της "Ερωτικής Επιθυμίας" και το "2046"», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

Εμπνευσμένος από τη σειρά διηγημάτων του Τζιν Γιουτσένγκ με τίτλο «Blossoms» («Ανθοί»), ο Γουάι θα αφηγηθεί τις καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων στην πολύβουη Σαγκάη, ξεκινώντας από τις αρχές του '60, συνεχίζοντας με την Πολιτιστική Επανάσταση της Κίνας και φτάνοντας μέχρι σήμερα. Η πλοκή που περιλαμβάνει περισσότερους από 50 ήρωες θα επικεντρώνεται σε τρεις πολίτες της Σαγκάης, ενώ μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε και στο Σαν Φρανσίσκο. Συγκρίνοντας την παλιά με τη νεα ζωή της Σαγκάης, ο Γουάι θα κοιτάξει το παρελθόν των ηρώων του, δημιουργώντας ένα παζλ διαφορετικών συναισθηματικών κόσμων που πάλλεται μέσα σε μια απρόσωπη μεγαλούπολη.

«Η Σαγκάη είναι η πατρίδα μου και η χρονική περίοδος που περιγράφει το βιβλίο αποτελεί την περίοδο που πήγα στο Χονγκ Κονγκ όταν ήμουν 19 χρονών το 1963. Επέστρεψα στη Σαγκάη στις αρχές των '90s και αυτή είναι η ευκαιρία μου να καλύψω όλα όσα έχασα», είχε δηλώσει πριν χρόνια ο Καρ Γουάι όταν είχε πρωτοανακοινωθεί η συμμετοχή του στο «Blossoms».

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Το BLOSSOMS SHANGHAI αφηγείται την ιστορία ενός αινιγματικού, αυτοδημιούργητου εκατομμυριούχου, του κ. Bao (Hu Ge), και του ταξιδιού αυτογνωσίας του: από νεαρός οπορτουνιστής στο ταραγμένο παρελθόν ως τα ύψη της επιχρυσωμένης πόλης της Σαγκάης του σήμερα. Στο πλαίσιο της τεράστιας οικονομικής ανάπτυξης στην Σαγκάη της δεκαετίας του '90, η σειρά αποκαλύπτει την αίγλη που συνοδεύει τον εκθαμβωτικό του πλούτο, αλλά και την εμπλοκή του με τέσσερις υπέροχες γυναίκες που αντιπροσωπεύουν τις επιδιώξεις της ζωής του: την περιπέτεια, την τιμή, την αγάπη και την αθωότητα.

Η σειρά θα αποτελείται από 30 επεισόδια διάρκειας 50 λεπτά το καθένα (πράγμα που σημαίνει 25 ώρες Γουόνγκ Καρ Γουάι), και τα πρώτα τέσσερα θα κάνουν πρεμιέρα στις 27 Δεκεμβρίου στο Tencent Video της Κίνας.

Δείτε στην συνέχεια το τρέιλερ του «Blossoms Shanghai» (δυστυχώς χωρίς αγγλικούς υπότιτλους μέχρι στιγμής). Ελπίζουμε να το δούμε και στα μέρη μας!