Ο Ρομπ Ζόμπι ανακοινώνει κινηματογραφική εκδοχή της «Οικογένειας Monsters»

Αυτή η απίθανη μορφή του αμερικανικού metal/horror «περιθωρίου», ισχυρίζεται στο post του στο Instagram ότι η μεταφορά της ιστορικής σειράς της αμερικανικής τηλεόρασης είναι όνειρό του εδώ και 20 χρόνια.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ο Ρομπ Ζόμπι ανακοινώνει κινηματογραφική εκδοχή της «Οικογένειας Monsters»

Ο Ρομπ Ζόμπι είναι μεγάλη μορφή. Οπαδικό, έστω κι αν δεν είναι του γούστου μου, το «μεγάλη». Έχει κάνει τους White Zombie, έχει προσωπικό μουσικό σχήμα (έχει πουλήσει και μερικά εκατομμύρια δίσκους, δεν είναι συνοικιακός), κάνει και από τις αρχές του 2000 ταινίες, αρχής γενομένης από το «Σπίτι με τα Χίλια Πτώματα» (2003), που είναι μεγάλη σκουπιδομαεστρία, το cult κοινό που εχει προς επίρρωση αυτού.

Οι ταινίες του δεν είναι καλές, αν και μπορεί και να ακούσεις κάμποσα αν το πεις αυτό δημόσια (...), διαθέτουν όμως γνώση, αναφορές, μεράκι και μια σκοπιμότητα γούστου (κάπως ευφημισμός αυτό), αρκετά ώστε να βρεθεί και στο τιμόνι του reboot του «Halloween», όπου βρίσκεις δύο ταινίες άξιες δικής τους κριτικής αναφοράς, έστω και αν, αναμενόμενα,. δεν μπορούν ούτε ορντινάτσα της ταινίας του '78 να είναι.

Και να που τώρα λοιπόν, ο Ρομπ θα είναι στο τιμόνι της κινηματογραφικής εκδοχής της «Οικογένειας Monsters», μιας σειράς που έγραψε την δική της ιστορία μέσα από 70 επεισόδια και δύο σεζόν, από το 1964 έως το 1966. Ακολούθησαν πάντως τηλεταινίες, μια ακόμα σειρά που δούλεψε ο Μπράιαν Φούλερ με σκηνοθέτη τον Μπράιαν Σίνγκερ, πίσω στο 2012, ονόματι «Mockingbird Lane» - τελικά έπαιξε μόνο σαν ένα Halloween Special στο NBC.

«Προσοχή Boils and Ghouls! Οι φήμες είναι ακριβείς. Η νέα μου ταινία θα είναι αυτό που κυνηγούσα επί 20 χρόνια, THE MUNSTERS!», έγραψε ενθουσιασμένος ο 56χρονος Ζόμπι στον λογαριασμό του και δεν έχουμε επιφυλάξεις, μοιραζόμαστε τη χαρά του, είναι κάποιες φορές, κάποιων τύπων, που κερδίζουν το δικαίωμα να απολαμβάνεις τη δουλειά τους, ξέχωρα από «αγκυλώσεις» αισθητικής γραμμής.

Καστ, διανομή και λοιπές λεπτομέρεις δεν είναι ακόμη γνωστές, θα είναι ενδιαφέρον πάντως, όπως και να 'χει.