Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η απόφαση της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών να συμπεριλάβει το φιλμ «Paradise Lost 3: Purgatory» στις υποψήφιες ταινίες για το Οσκαρ ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.
Σκηνοθετημένο από τους Τζο Μπέρλινγκερ και Μπρους Σινόφσκι, το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας τριών αγοριών το 1993 στο Δυτικό Μέμφις του Αρκανσο. Τώρα οι γονείς δύο εκ των θυμάτων δηλώνουν απογοητευμένοι από την απόφαση της Ακαδημίας, υποστηρίζοντας ότι η ταινία όχι μόνο δεν έπρεπε να προταθεί για Οσκαρ, αλλά αντιθέτως θα έπρεπε να χαρακτηριστεί ως «απάτη», αφού «ηρωοποιεί τους δράστες».
Η υπόθεση της πολλαπλής δολοφονίας σόκαρε την αμερικανική κοινωνία στις αρχές του '90, καθώς τα άψυχα κορμιά τους φανέρωναν ότι είχαν υποστεί απίστευτα βασανιστήρια. Το 2010, το Ανώτατο Δικαστήριο του Αρκανσο έκανε δεκτή την προσφυγή της υπεράσπισης και οι τρεις καταδικασμένοι σε ισόβια ήρθαν σε συμφωνία με την Εισαγγελία και αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις φανέρωναν πως δεν σχετίζονταν με το έγκλημα.
Θυμίζουμε ότι με την υπόθεση θα ασχοληθεί και ο Ατόμ Εγκογιάν στην επόμενη ταινία του, με τίτλο The Devil's Knot.