100% Λύκος

100% Wolf

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2020
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Αυστραλία, Βέλγιο
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φιν Έντκουιστ, Άλεξ Στάντερμαν
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Άλεξ Στάντερμαν
    ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ: Χάρης Αριστείδου, Κούλης Νικολάου, Μαρία Κάνθερ, Μάρκος Δρουσιώτης, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Ζωή Κυπριανού
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 95'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Tanweer
    100% Λύκος

Διασκεδαστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων που δεν «αλυχτά» δημιουργικά κατά το πρότυπο άλλων ταινιών του είδους, αλλά θα κάνει καλή συντροφιά σε ένα 100% ανήλικο κοινό.

Από τον Πάνο Γκένα

Ο Φρέντι Λούπιν, έφηβος λυκάνθρωπος και γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, ανυπομονεί για την τελετή μεταμόρφωσής του. Είναι η ώρα που θα αποδείξει στον περίγυρο πως είναι περήφανο μέλος της αγέλης και η στιγμή που θα δικαιώσει την κληρονομιά του αδικοχαμένου πατέρα του. Μόνο που την μεγάλη βραδιά, η πανσέληνος δεν τον αλλάζει σε λύκο αλλά τον μεταμορφώνει σε χαριτωμένο κανίς! Μπορεί τελικά ένα σκυλί σαλονιού να είναι 100% λύκος;

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Τζέιν Λάιονς, το «100% Λύκος» έρχεται από την Αυστραλία και επιχειρεί μία «δαγκωματιά» από την πίτα του animation, που (τουλάχιστον σε παγκόσμιο επίπεδο) σερβίρουν κυρίως οι Ντίσνεϊ και Pixar. Έχοντας κατά κύριο λόγο μία παιδική/προ-εφηβική στόχευση, η ταινία περιλαμβάνει παιδαγωγικά μηνύματα κοινωνικής αποδοχής, σε τεχνικό επίπεδο όμως δεν ραφινάρει το σχέδιό της με κινηματογραφικούς όρους (πέρα από τις προαναφερθείσες εταιρείες, προσθέστε την σπουδαία δουλειά των Ghibli, Laika και Illumination εδώ), με αποτέλεσμα η τελική εικόνα να παραπέμπει σε παραγωγές που πλημμυρίζουν εδώ και χρόνια την μικρή οθόνη.

Ο Φρέντι και η παρέα του θα κρατήσουν σίγουρα τους μικρούς θεατές σε εγρήγορση με τις στακάτες εναλλαγές σκηνών και τους πολυάριθμους, τετράποδους χαρακτήρες, παράλληλα όμως το σενάριο μπορεί να τους μπερδέψει. Κάποιες απόπειρες σλάπστικ κωμωδίας επαφίενται στην αίσθηση του χιούμορ σας, ενώ κάποιες θεματικές (καθώς και αισθητική) ανακαλούν το «Ξενοδοχείο για Τέρατα». Καλοπροαίρετο, αλλά όχι αρκετό, το «100% Λύκος» δεν «ουρλιάζει» από 100% επιτυχία.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • 100% Λύκος
  • 100% Λύκος