Κλίφορντ ο Κόκκινος Σκύλος

Clifford The Big Red Dog

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2021
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Η.Π.Α.
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γουόλτ Μπέκερ
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζέι Σκέρικ, Ντέιβιντ Ρον, Μπλέιζ Χέμινγουεϊ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ντάρμπι Καμπ, Τζον Κλιζ, Τζέικ Γουάιτχολ
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Πίτερ Λάιονς Κόλιστερ
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Τζον Ντέμπνι
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 96'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Tulip
    Κλίφορντ ο Κόκκινος Σκύλος

Ένα ζωηρό κουτάβι που όσο το αγαπάς τόσο μεγαλώνει, υπόσχεται να παρασύρει τους μικρούς θεατές σε μια οικογενειακή περιπέτεια στη Νέα Υόρκη.

Από τον Θοδωρή Καραμανώλη

Ένα κόκκινο κουτάβι μένει ορφανό στους δρόμους της Νέας Υόρκης, μέχρι που προσγειώνεται στην αγκαλιά του μαγικού Κυρίου Μπρίντγουελ, ενός μυστηριώδη άνδρα με ταλέντο στην εξαφάνιση και στο να μαζεύει περίεργα ζώα. Μια 10χρονη κοκκινομάλλα που δεν ταιριάζει στο ψηλομύτικο περιβάλλον του καινούργιου της σχολείου, αναγκάζεται να μείνει για λίγες μέρες με το ρέμπελο θείο της μιας και η μητέρα της πρέπει να φύγει για δουλειά. Στην πρώτη τους βόλτα αποφασίζουν να επισκεφτούν την πολύχρωμη σκηνή του κυρίου Μπρίντγουελ...

Τα υπόλοιπα είναι η ιστορία μιας παιδικής ταινίας με μεγάλη καρδιά, για ένα κορίτσι και μισή ντουζίνα σχεδόν διάσημους κωμικούς στους ρόλους των outsiders, που ενωμένοι σπεύδουν να βοηθήσουν ένα γαργάντιο κατακόκκινο κουτάβι πριν καταλήξει στην ιδιοκτησία ενός δισεκατομμυριούχου γενετιστή. Σε απόλυτη αναλογία με τον τετράποδο πρωταγωνιστή, το franchise του Κλίφορντ (που μετράει σχεδόν 60 χρόνια) γιγαντώθηκε με την αγάπη του πολύ νεαρού κοινού του. Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση είναι μια καλογυρισμένη οικογενειακή κωμωδία με κακό CGI, διάσπαρτα αστεία που δεν βρίσκουν πάντα στόχο και σεναριακές ευκολίες που κάνουν την περιπέτεια του Κλίφορντ όσο πιο ακίνδυνη γίνεται. Ακριβώς δηλαδή ό,τι δεν θα ενοχλήσει καθόλου το πραγματικό target group της ταινίας που εντοπίζεται πιθανότατα στις μονοψήφιες ηλικίες. Γεγονός που φυσικά δεν υποτιμούμε, μιας και δεν υπάρχουν πολύ καλύτερες ταινίες αποκλειστικά για παιδιά εκεί έξω. 

Ο κινηματογραφικός Κλίφορντ μοιράζεται τις αξίες και το χαριτωμένα αλλόκοτο σύμπαν με τις υπόλοιπες καταχωρήσεις του franchise. Έχει την ευαισθησία να αφηγηθεί μια πρωτότυπη ιστορία στο πνεύμα των καιρών. Είναι ένα σύγχρονο παραμύθι για την αλληλεγγύη και την αγάπη, το οποίο με λίγες μόνο μαγικές πινελιές απογειώνεται σε έναν κόσμο όπου τα παιδιά μπορούν να γίνουν τόσο μεγάλα που κανένας δεν θα μπορεί να τους πειράξει πια.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Κλίφορντ ο Κόκκινος Σκύλος
  • Κλίφορντ ο Κόκκινος Σκύλος