Deadpool & Wolverine

Deadpool & Wolverine

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2024
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σον Λέβι
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Ράιαν Ρέινολντς, Ρετ Ριζ, Πολ Γουέρνικ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ράιαν Ρέινολντς, Χιου Τζάκμαν, Έμα Κόριν, Μάθιου Μακφάντιεν, Τζον Φαβρό
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Τζορτζ Ρίτσμοντ
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Ρομπ Σίμονσεν
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 127'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Feelgood Entertainment
    Deadpool & Wolverine

Μετά από μια σύντομη καριέρα ως πωλητής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ο Γουέιντ Γουίλσον φοράει ξανά την ασφυκτικά στενή στολή του Deadpool και μαζί με τον Wolverine ετοιμάζονται να σώσουν – ξανά – τον κόσμο. Τι εννοείτε ότι ο Λόγκαν είναι νεκρός;

Από την Βαρβάρα Κοντονή

Δεδομένου ότι η κινηματογραφική μετοχή της Marvel βρίσκεται σε πτωτική τάση τα τελευταία χρόνια με ταινίες-αρπαχτές που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο το fan service (ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν, αφού ούτε καν αυτό εξυπηρετούν), το «Deadpool & Wolverine» έρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του διάσημου στούντιο, χωρίς να φέρνει, απαραίτητα, κάποιον αέρα ανανέωσης στη μυθολογία των γνωστών μας σούπερ ηρώων, αποτελεί όμως μια διασκεδαστική προσθήκη στο αχανές σύμπαν της MCU, ούσα παράλληλα και η πρώτη ταινία που είναι ακατάλληλη για ανηλίκους. Αξίζει να σημειώσουμε πως είναι και η μοναδική κυκλοφορία της Marvel για το 2024, κάτι που από μόνο του λέει πολλά.

Ο Γουίλσον (Ρέινολντς) έχει παραιτηθεί από τα καθήκοντά του ως Deadpool και ζει μια φυσιολογική ζωή δουλεύοντας ως πωλητής αυτοκινήτων. Η καθημερινότητά του θα αλλάξει αναπάντεχα όταν η ΑΧΑ – μια υπηρεσία επιφορτισμένη με την καταστροφή των επικίνδυνων συμπάντων μέσα στο υπαρκτό Πολυσύμπαν της Marvel – του δώσει τελεσίγραφο για τον δικό του κόσμο που απειλείται με αφανισμό. Ο Deadpool θα επιστρέψει στην ενεργό δράση προκειμένου να σώσει τα αγαπημένα του πρόσωπα, όχι όμως μόνος του, καθώς θα χρειαστεί τη βοήθεια ενός πολύ συγκεκριμένου μεταλλαγμένου προκειμένου να τα καταφέρει, το πρόβλημα όμως είναι πως ο Wolverine μας έχει αφήσει χρόνους. Σωστά;

Και ναι και όχι. Βλέπετε βρισκόμαστε ήδη στη πέμπτη φάση του Multiverse Saga (έχουμε αφήσει πίσω μας το Infinity Saga από το 2019), πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει μια μεγαλύτερη ελαστικότητα σε θέματα...ζωής και θανάτου. Μπορεί, για παράδειγμα, σε ένα από τα χιλιάδες σύμπαντα ένας super hero να πεθαίνει, αλλά σε κάποιο άλλο να ζει, διευκολύνοντας έτσι την απρόσκοπτη δημιουργία ταινιών και κέρδους, αν και για αυτό το τελευταίο τα πράγματα δεν είναι πια και τόσο ευνοϊκά, όσο ήταν κάποτε.

Αυτήν την κατάσταση ελπίζει πως θα αλλάξει το «Deadpool & Wolverine», ιδιαίτερα μετά την εξαγορά της 20th Century Fox από τη Disney, αφού επιχειρείται μια απτή, κινηματογραφική συγχώνευση του συνολικού super hero franchise που έρχεται από τη Fox και επανασυστήνεται εδώ σε νέα, Disney-κή βάση.

Η απόπειρα κρίνεται επιτυχημένη, αν μη τι άλλο ξέρεις πάντα τι να περιμένεις από μια ταινία Deadpool, παρά το γεγονός πως αυτό αποτελεί συχνά δίκοπο μαχαίρι σε επίπεδο σεναρίου και το φιλμ του Σον Λέβι πάσχει, πράγματι, από το κλασικό πρόβλημα πλοκής (που χαρακτηρίζει έναν μεγάλο αριθμό ταινιών Marvel) και ενός ακραίου exposition που προσπαθεί να καταστήσει την υπόθεση κατανοητή, ακόμα και σε όσους δεν δηλώνουν σκληροπυρηνικοί fans του είδους.

Κακά τα ψέματα όσοι προσέλθουν στις αίθουσες, θα το κάνουν πρωτίστως για τη σύμπραξη Deadpool-Wolverine και δευτερευόντως για την πλοκή καθ’ εαυτή, που θα αποτελέσει έναν έξτρα πονοκέφαλο για εκείνους που δεν έχουν παρακολουθήσει το πλήρες υλικό της Marvel, τουτέστιν ταινίες και σειρές. Ακόμα και έτσι όμως, υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα σε κάνουν να περάσεις καλά, αρχής γενομένης η χημεία των Ρέινολντς-Τζάκμαν οι οποίοι παραμένουν αεικίνητοι από την αρχή μέχρι το τέλος, με μπόλικους R rated διαλόγους, αυτοαναφορικά καλαμπούρια και σκηνές δράσεις εξαιρετικά ενορχηστρωμένες, όπως για παράδειγμα η εναρκτήρια σεκάνς. Ο δε Τζάκμαν έχει μια στιγμή μονολόγου που σου υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, γιατί το «Logan» (2017) ήταν τόσο καλή ταινία: γιατί ο Τζάκμαν είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός.

Στα θετικά μπαίνει και το Έμα Κόριν ως villain της ταινίας, το οποίο μπορεί να μην ξεφεύγει εύκολα από τη μανιέρα του στερεοτυπικού κακού, αποτελεί όμως ηθοποιό κλάσης και ευρείας υποκριτικής γκάμας και εδώ είναι, αντικειμενικά, χάρμα οφθαλμών.

Το «Deadpool & Wolverine» δεν θα σε απογοητεύσει, είναι μια ταινία προορισμένη και αφιερωμένη εξολοκλήρου στη διασκέδασή σου, καθαρόαιμο blockbuster, pop-corn movie που θυμίζει τις παλιές, καλές εποχές της Marvel. Marvel ακούει;

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Deadpool & Wolverine
  • Deadpool & Wolverine