Υψηλή Ραπτική

Haute Couture

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2021
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γαλλία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σιλβί Οχαγιόν
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Σιλβί Οχαγιόν, Σιλβί Βερχέιντ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ναταλί Μπαγιέ, Λίνα Κουντρί, Πασκάλ Αρμπιλότ
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ζωρζ Λεσαπτουά
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Πασκάλ Λενγκάνιε
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Odeon
    Υψηλή Ραπτική

Η Ναταλί Μπαγέ πρωταγωνιστεί σε μια ταινία που δεν θα αφήσει αδιάφορους τους  (σινε)φίλους της μόδας.

 

&Η Έσθερ είναι στο τέλος της καριέρας της ως βασική σχεδιάστρια μόδας στο εργαστήριο της Dior Avenue Montaigne. Μία μέρα, ένα εικοσάχρονο κορίτσι, η Τζέιντ, της ληστεύει την τσά ντα στο μετρό. Αντί να καλέσει την αστυνομία η Έσθερ αποφασίζει ν α φροντίσει την Τζέιντ. Βλέπει σε εκείνη την πιθανότητα να της μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της, την τέχνη της ραπτικής, τον μοναδικό της πλούτο. Στον τρελό κόσμο της Υψηλής Ραπτικής που ο υπέ ρμετρος ανταγωνισμός είναι καθημερινότητα η Έσ θερ θα ξεπεράσει τον εαυτό της και θα αλλάξει τα στερεότυπα.

Τα κοστούμια και τα σκηνικά της ταινίας επιμελήθηκε ο οίκος Dior

Γι α την παραγωγή της ταινίας

Η ιδέα της προέκυψε όταν η Σ ιλβί Οχαγι όν επισκέφτ ηκε έναν Οίκο Μόδας με μ ια φίλη της , η οποία λίγο πριν παντρευτεί έμεινε έγκυ ος , με αποτέλεσμα το νυφικό της να χρειάζεται αλλαγή. Ό τ αν η μοδίστρα άρχισ ε να δουλεύει , η Οχαγιόν μαγ εύτηκε από την ικανότητά της και αποφάσισε να κάνει μια ταινία που θα αποτυπ ώνει τον εντυπωσιακό τρόπ ο δημιουργίας των ρούχων.

Επιπλέον, μεγάλο μέρος της ταινίας προέκυψε από τ α προ βλήμα τα που αντιμετώπ ιζε με την κόρη της , η οποία την έδιω χνε όλο και περισσότερο απ ό κοντά της . Η Οχαγιόν έλε γε στην κόρη της , «Τζέιντ , με απορρί πτει ς ως μητέρα, οπότε πρέπει να βρεις μια άλλη θηλυκή φιγούρα που θα σε βοηθήσει να ωριμάσεις και να γίνεις αυτό που θες». Στα μάτια της Οχαγιόν, αυτή η φιγούρα είναι ο χαρακτήρας της Έσθερ.

Τέλος, ο τρίτος παράγοντας που καθόρισε την τελική μορφή της ταινίας ήτ αν η αγάπη της Ο χαγιόν για τη Γαλλία, μια χώρα στην οποία τα πάντα είναι εφικτά και όπου όλα τα άτομα μπορούν να βρουν μια δουλειά εφ ’ όσον το αξίζουν. Άλλωστε, όπως αναφέρει κ άποιος στην ταινία , «Όλοι μιλούν για τη δουλειά∙ εγώ θέλω να σου προσφ έρω ένα επ άγγελμα» με την Οχαγιέ να συμπληρώνει πως όταν γνωρίζεις να κάνεις κάτι μπορείς να νιώσεις ευχαριστημένος με τον εαυτό σου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Υψηλή Ραπτική
  • Υψηλή Ραπτική