Έχω Ηλεκτρισμένα Όνειρα

I Have Electric Dreams

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2022
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Βέλγιο, Γαλλία, Κόστα Ρίκα
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βαλεντίνα Μαουρέλ
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Βαλεντίνα Μαουρέλ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ντανιέλα Μαρίν Ναβάρο, Ρεϊνάλντο Αμιέν Γκουτιέρεζ
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Νίκολας Γουόνγκ, Αντρές Ντίαζ
    ΜΟΝΤΑΖ: Μπερτράντ Κόναρντ
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 102'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Heretic
    Έχω Ηλεκτρισμένα Όνειρα

Ο Χρυσός Αλέξανδρος του περασμένου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης είναι μια ωμή, ενδιαφέρουσα ιστορία νεανικής αυτογνωσίας και εξερεύνησης που άφησε καλές εντυπώσεις και στο Λοκάρνο, όπου πρωτοπροβλήθηκε, αποσπώντας Βραβεία Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Γυναικείας και Ανδρικής Ερμηνείας.

Η Εύα είναι μια πεισματάρα και ατίθαση 16χρονη που ζει με τη μητέρα της, τη μικρότερη αδερφή της και τη γάτα τους, όμως θέλει απεγνωσμένα να μετακομίσει με τον αποξενωμένο πατέρα της. Προσκολλημένη πάνω του όσο εκείνος περνάει μία δεύτερη εφηβεία, η Εύα ισορροπεί μεταξύ της τρυφερότητας και ευαισθησίας της εφηβικής ηλικίας και της σκληρότητας του κόσμου των ενηλίκων. Με εικόνες πλούσιας υφής και ένα αίσθημα ωμής ευαισθησίας, η ταινία αποτυπώνει τη λεπτή γραμμή μεταξύ αγάπης και μίσους, σε έναν κόσμο όπου η επιθετικότητα και η οργή συνυπάρχουν με την ιλιγγιώδη αφύπνιση της γυναικείας σεξουαλικότητας.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Στην ομιχλώδη πραγματικότητα της εφηβείας, βυθισμένη σε έναν κόσμο που διαλύεται, ήθελα να μιλήσω για την παιδική αγάπη, τη μετάδοση της βίας, τον ίλιγγο της σεξουαλικής ανακάλυψης, προσπαθώντας να κατανοήσω τι κάνει τα σύνορα μεταξύ μίσους και αγάπης τόσο πορώδη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Έχω Ηλεκτρισμένα Όνειρα
  • Έχω Ηλεκτρισμένα Όνειρα