Χάος

Kaos

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1984
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ιταλία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πάολο Ταβιάνι, Βιτόριο Ταβιάνι
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Πάολο Ταβιάνι, Βιτόριο Ταβιάνι, Τονίνιο Γκέρα
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μαργαρίτα Λοζάνο, Οράτσιο Τορίσι, Κάρλο Καρτιέρ, Ομέρο Αντονούτσι, Φράνκο Φράνκι, Τσίτσο Ινκρασία
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Τζιουζέπε Λάντσι
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Νίκολα Πιοβάνι
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 187'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Riviera
    Χάος

Η RIVIERA παρουσιάζει την αριστουργηματική ταινία των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι βασισμένη σε διηγήματα του νομπελίστα Λουίτζι Πιραντέλο.

Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες της σισιλιάνικης ζωής, γραμμένες από τον Πιραντέλο: Μια μάνα λαχταράει τους δυο γιους της που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ, ξεχνώντας τον τρίτο που παραμένει κοντά της, μια μοναχική νύφη με έναν «φεγγαροχτυπημένο» σύζυγο, ένας επιδιορθωτής κιουπιών που κλείνεται μέσα σε ένα κιούπι (πρωταγωνιστεί το θρυλικό κωμικό ντουέτο Φράνκο-Τσίτσο), ένα νεκροταφείο που αναδεικνύεται σε μείζον πολιτικό-κοινωνικό ζήτημα. Τέλος, επίλογος, με τον Ομέρο Αντονούτσι στον ρόλο του Λουίτζι Πιραντέλο

«Ένα υπέροχο φιλμ, με τα επεισόδιά του να συνδέονται με τις μαγικές λήψεις ενός κορακιού που πετάει πάνω από τα ηλιοκαμένα τοπία της Σικελίας, και την απογειωτική μουσική του Νικόλα Πιοβάνι.»
Bilge Empiri - The Village Voice

«Λαμπρό. Οι Ταβιάνι αναμιγνύουν διαφορετικές πτυχές της εμπειρίας και των ενδιαφερόντων του Πιραντέλο: Μύθους και ανθρωπολογία, οικονομική ανισότητα και φεουδαρχική εξουσία, εκκρεμείς ιστορικές συγκρούσεις και στενές ψυχολογικές διαπλοκές, και, κυρίως, την αναίσχυντη επίδειξη της ανδρικής εξουσίας και τα συντριπτικά αποτελέσματά της στον γυναικείο πληθυσμό του νησιού. Φιλμάρουν στην άγρια ύπαιθρο, απολαμβάνουν την υποκειμενική ματιά των πουλιών στα γυμνά, βραχώδη τοπία, επιστρέφουν στον κόσμο της παιδικής ηλικίας και στα τρυφερά λόγια των γυναικών. Οι Ταβιάνι, εμπλουτίζουν τις παντοδύναμες πηγές της έμπνευσης του Πιραντέλο, με έναν ξεχωριστό τόνο λαϊκής αγιότητας.»
Richard Brody – The New Yorker

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Χάος
  • Χάος