Μάβκα: Το Ξωτικό του Δάσους

Mavka

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2023
  ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ουκρανία, ΗΠΑ
  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Όλεγκ Μαγκχαμούζ, Ολεξάντρα Ρούμπα
  ΣΕΝΑΡΙΟ: Γιάροσλαβ Βόιτσεσεκ
  ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ: Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Άρης Κυπριανού, Μάριαν Κυπριανού, Μιχάλης Καζάκας, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Ανδρέας Τσελέπος, Θανάσης Δρακόπουλος
  ΜΟΥΣΙΚΗ: Ντάριο Βέρο
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 99'
  ΔΙΑΝΟΜΗ: Feelgood Entertainment
  Μάβκα: Το Ξωτικό του Δάσους

Η ταινία «Μάβκα, Το Ξωτικό του Δάσους» βασίζεται σε αρχαίους ουκρανικούς μύθους και θρύλους και είναι εμπνευσμένη από το κλασικό μυθιστόρημα με τίτλο «The Forest Song» της Λέσια Ουκραΐνκα.

Από αμνημονεύτων χρόνων, τα αχανή δάση της Ουκρανίας κρύβουν αμέτρητα μυστικά και ανεξιχνίαστα μυστήρια. Αποτελούν το σπίτι μυθικών πλασμάτων που κατοικούν ανάμεσα σε αρχαία δέντρα, φυλάσσοντας πιστά το ιερό τους βασίλειο. Η Μάβκα είναι μια Ψυχή του Δάσους και η πρόσφατα επιλεγμένη Φύλακάς του. Η κύρια αποστολή της είναι να προστατεύσει το Δάσος και την ιερή Καρδιά του - την ίδια την Πηγή της Ζωής - από οποιαδήποτε επίθεση ή εισβολή, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.

Ο Λούκας είναι ένα γνήσιο χωριατόπαιδο, με μεγάλη αγάπη για τη μουσική που διοχετεύει το ταλέντο του στο ξύλινο φλάουτό του ενώ ονειρεύεται να αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό το πάθος. Και η μουσική του Λούκας δημιουργεί κάτι μοναδικό: η Μάβκα και ο Λούκας συναντιούνται και ερωτεύονται. Από την αρχή, η σχέση τους αντιμετωπίζει δυσκολίες, αλλά τα εμπόδια γίνονται ακόμη μεγαλύτερα όταν η φιλήδονη Κυλίνα καταφτάνει, ισχυριζόμενη ότι είναι κληρονόμος ενός παλιού πριονιστηρίου στην άκρη του Δάσους και υπόσχεται στους χωρικούς όλα τα πλούτη της βιομηχανικής προόδου που φέρνει από το εξωτερικό.

Αυτό δεν είναι παρά μια πρόφαση για να κρύψει τον πραγματικό της σκοπό: να αποκτήσει την Καρδιά του Δάσους (ευελπιστώντας εγωιστικά να μείνει για πάντα νέα και όμορφη) — που δεν είναι άλλη από την ίδια τη Μάβκα, η οποία είναι ήδη ευάλωτη λόγω των συναισθημάτων της για τον Λούκας. Για να φτάσει στη Μάβκα, η Κυλίνα κρατά τον Λούκας ως όπλο της και σκορπίζει θυμό και φόβο στις καρδιές των χωρικών. Θα καταφέρει η Μάβκα να σώσει το δάσος; Θα μπορέσει η μουσική του Λούκας να κάνει θαύματα και να σώσει την αγάπη; Θα μπορέσουν οι δύο κόσμοι τους να ενωθούν ενάντια στο κακό;

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Μάβκα: Το Ξωτικό του Δάσους
 • Μάβκα: Το Ξωτικό του Δάσους