Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική

Panda Bear in Africa

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2024
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ολλανδία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Εσθονία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κάρστεν Κίλεριχ, Ρίτσαρντ Κλάους
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Κάρστεν Κίλεριχ, Ρίτσαρντ Κλάους, Σαντάλ Νίσεν
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τόνια Μαράκη, Δημήτρης Δρίβας, Μαριλένα Λιακοπούλου, Μυρτώ Ναούμ, Κωνσταντίνος Στελλούδης, Εβίνα Χριστογιαννοπούλο
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Νιλς Γκρονλούκε
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Βιτζάι Μπίρεπουτ
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 84'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: The Film Group
    Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική

Σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν από πού κρατάει η σκούφια αυτού του animation, πρόκειται για συμπαραγωγή Δανίας, Ολλανδίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Εσθονίας.

Ο Πανγκ, ένα αστείο και περιπετειώδες νεαρό αρκουδάκι Πάντα, θα ταξιδέψει από την Κίνα στην Αφρική για να σώσει τη δράκαινα φίλη του που έχει πέσει θύμα απαγωγής από έναν τρελό μπαμπουίνο και του κροκόδειλου συνεργού του. Στο ταξίδι του, θα ανακαλύψει έναν άγνωστο για εκείνο κόσμο, θα κάνει απρόσμενους νέους φίλους και θα κληθεί να ξεπεράσει εμπόδια που ούτε μπορούσε να φανταστεί, σε μία επική περιπέτεια για όλη την οικογένεια.

Λίγα λόγια για την παραγωγή

Η ιδέα για την ταινία γεννήθηκε από τον Ρίτσαρντ Κλάους, ο οποίος ήθελε να κάνει μια ιστορία που να τοποθετείται στην Αφρική, έχοντας για πρωταγωνιστή ένα αρκουδάκι Πάντα το οποίο καταλήγει να ταξιδεύει σε ένα περιβάλλον τόσο, μα τόσο άγνωστο για εκείνο. Η ιδέα του είχε τεράστιες προοπτικές , αποτελώντας ιδανική ευκαιρία για τη δημιουργία μιας ταινίας στην οποία η περιπέτεια συνυπάρχει με το χιούμορ.

Η πρώτη εκδοχή του σεναρίου έμοιαζε περισσότερο με road movie. Αργότερα όμως, προστέθηκε η ιδέα της απαγωγής και ύστερα ο δράκος με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές. Παράλληλα, βρέθηκε και ο κατάλληλος τόνος της ταινίας και δουλεύτηκαν περισσότερο οι σχέσεις των χαρακτήρων με το σενάριο να καταφέρνει τελικά να συμπεριλάβει αρμονικά τις οπτικές των τριών σεναριογράφων του.

Φυσικά, πρωταρχικός στόχος της ταινίας είναι η διασκέδαση. Εξάλλου, γιατί να είναι τόσο κακό να προσφέρεις λίγες ώρες ευχαρίστησης σε παιδιά και γονείς; Ωστόσο, οι δημιουργοί μπόλιασαν την ιστορία τους και με βαθύτερα νοήματα για την διαφορετικότητα και την φιλία, επιθυμώντας να βοηθήσουν τα μικρά παιδιά να αποδέχονται το “Άλλο”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική
  • Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική