Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος

Raya and the Last Dragon

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2021
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντον Χαλ, Κάρλος Λόπεζ Εστράδα
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Κούι Νγκουέν, Αντέλ Λιμ Τέιλορ
    ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ: Αλεξάνδρα Λέρτα, Άντρια Ράπτη, Γιάννος Κοιλάκος, Ίρις Τσιμπρή, Χρήστος Θάνος, Άγγελος Λιάγκος,
    ΜΟΝΤΑΖ: Φαμπιέν Ρόουλι, Σάνον Στέιν
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 107'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Feelgood Entertainment
    Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος

Πώς να εκπαιδεύσετε τον... τελευταίο δράκο σας; Η Ντίσνεϊ ταξιδεύει στην ασιατική μυθολογία και συστήνει το νέο της παραμύθι, μία πολύχρωμη περιπέτεια γεμάτη χιούμορ, πρωτόγνωρα τοπία, δυναμικούς χαρακτήρες και αξιόλογα μηνύματα.

Από τον Πάνο Γκένα

Βρισκόμαστε στην φανταστική χώρα της Κουμάντρα, έναν κόσμο όπου άνθρωποι και δράκοι ζουν αρμονικά. Όταν, όμως, τα μοχθηρά πνεύματα Ντρουν απειλούν την ευημερία του βασιλείου, οι δράκοι θυσιάζονται για να σώσουν την ανθρωπότητα. Πεντακόσια χρόνια μετά, το βασίλειο έχει διχαστεί, η θυσία των δράκων μοιάζει μάταιη και ένα ατύχημα προκαλεί την επανεμφάνιση των Ντρουν. Ο θρύλος, όμως, θέλει έναν δράκο να έχει επιζήσει. Η νεαρή πολεμίστρια, Ράια, θα αποφασίσει να τον βρει.

Έχοντας αφετηρία την ασιατική κουλτούρα (με κορυφαίο το στούντιο Γκίμπλι) και εμπορικό προορισμό το «Πώς να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο Σας», η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ «Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος» διατρέχει περιπέτεια και χιούμορ σε μία εξωτική μίξη άψογης τεχνικής, παραμυθένιας δράσης και μαγικής χρωματικής παλέτας.

Στο ντίσνεϊ-κληροδότημα των γενναίων ηρωίδων, η Ράια (και όχι μόνο αυτή, η Ναμάαρι είναι μία εξίσου δυναμική, πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα) προσφέρει ένα επίκαιρο πρότυπο διαφορετικής εκπροσώπησης (στην αυθεντική εκδοχή δανείζεται την φωνή της Κέλι Μαρί Τραν των «Τελευταίων Τζεντάι» με καταγωγή από Βιετνάμ) και υποστηρίζει μία διαχρονική ιστορία ελπιδοφόρας συνεργασίας. Κυνηγώντας τον «θρύλο» οι ήρωες της ταινίας οδηγούνται σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας που ξεκινά από την «ουρά», βγάζει ετοιμοπόλεμα «νύχια», συμπορεύεται με την «σπονδυλική στήλη», έχει στόχο την «καρδιά» και δείχνει τα «δόντια» του όταν είναι απαραίτητο (τα ονόματα των φατριών της Κουμάντρα εμπνέονται από τα μέρη του σώματος ενός δράκου). Καθώς η Ράια διασχίζει το «σώμα» του χάρτη της Κουμάντρα, θα ανακαλύψει τον (γκαφατζή ελέω Ντίσνεϊ) τελευταίο δράκο, αλλά κυρίως ένα σημαντικό, συμπεριληπτικό μάθημα αποδοχής.

Στα παραπάνω προσθέστε σκηνές δράσης με σαφείς Star Wars και Marvel επιρροές, ένα κεφάτο soundtrack από τον Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ που ενισχύει την ανακάλυψη της περιπέτειας και το μυθολογικό στοιχείο, και έχετε μία πολύχρωμη, ευφάνταση, επική περιπέτεια για μικρά και μεγάλα παιδιά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος
  • Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος