Μερικοί το Προτιμούν Καυτό

Some like it Hot

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1959
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπίλι Γουάιλντερ
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Μπίλι Γουάιλντερ, Ι.Α.Λ. Ντάιαμοντ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μέριλιν Μονρό, Τόνι Κέρτις, Τζακ Λέμον
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Τσαρλς Λανγκ
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Άντολφ Ντόιτς
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 121'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Summer Classics
    Μερικοί το Προτιμούν Καυτό

H κλασική, αγαπημένη και πολυβραβευμένη κωμωδία του Μπίλι Γουάιλντερ, το «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό», έρχεται και πάλι στις οθόνες των θερινών κινηματογράφων με ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες.

Από την Δέσποινα Παυλάκη

Ο Τζο και ο Τζέρι, ένας σαξοφωνίστας και ένας μπασίστας που προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζην στο παγωμένο Σικάγο, γίνονται μάρτυρες ενός πολύνεκρου μαφιόζικου χτυπήματος, κι έτσι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν άμεσα την πόλη επιβιβαζόμενοι σε ένα τρένο -μόνο που όταν κατεβαίνουν από αυτό, είναι πλέον η Τζοζεφίν και η Δάφνη, τα δύο νέα μέλη ενός γυναικείου συγκροτήματος που περιοδεύει στο Μαϊάμι. Ερωτεύονται την τραγουδίστρια του συγκροτήματος Σούγκαρ Κέιν, κι ο Τζο μεταμφιέζεται για δεύτερη φορά σε μεγιστάνα για να προσπαθήσει να την κατακτήσει, την ώρα που ο Τζέρι προσπαθεί να αποφύγει το φλερτ ενός αληθινού εκατομμυριούχου κι οι μαφιόζοι που τους καταδίωκαν καταφθάνουν στο Μαϊάμι για ένα συνέδριο...

Ποιος είπε ότι ο τέλειος κωμικός παρτενέρ του Τζακ Λέμον ήταν ο Γουόλτερ Ματάου; Ακουμπώντας στις στιβαρές βάτες του Τόνι Κέρτις, ο Λέμον χαλαρώνει λίγο το σουτιέν του στο πιο διασκεδαστικό cross dressing στην ιστορία του κινηματογράφου. Η Μέριλιν Μονρό παγιδεύεται ανάμεσα τους, εκτοξεύοντας τις απίθανές ατάκες της με τόση φυσικότητα που α) είτε αυτοσχεδίαζε ανεξέλεγκτα β) είτε πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες της εποχής της!

Σε κάθε περίπτωση, κλέβει την παράσταση με θριαμβευτική χρήση του κωμικού timing. Ολα τα υπόλοιπα ανήκουν δικαιωματικά στον ταλαντούχο Μπίλι Γουάιλντερ, από το στρατηγικά φωτισμένο φόρεμά της Μονρό μέχρι τα θρυλικά κυνηγητά ακριβείας στους διαδρόμους του ξενοδοχείου.

Προσωπική μου αδυναμία η «κεραυνοβόλος» έμπνευση του Τόνι Κέρτις να προσποιηθεί τον κληρονόμο της Shell Oil όταν ανακαλύπτει εντελώς τυχαία ένα κοχύλι στο σχήμα του γνωστού logo ενώ λιάζεται στην παραλία! Corporate χιούμορ για τον 21ο αιώνα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Μερικοί το Προτιμούν Καυτό
  • Μερικοί το Προτιμούν Καυτό