Διαστημικά Καλάθια: Η Νέα Γενιά

Space Jam: A New Legacy

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2021
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάλκολμ Ντ. Λι
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζούελ Τέιλορ, Τόνι Ρετενμάιερ, Κίναν Κούγκλερ, Τέρενς Νάνς, Τζέσι Γκόρντον, Σελέστ Μπάλαρντ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Λεμπρόν Τζέιμς, Σέντρικ Τζόι, Σονέκα Μάρτιν-Γκριν, Ντον Τσιντλ
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Κρις Μπόουερς
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 120'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Tanweer
    Διαστημικά Καλάθια: Η Νέα Γενιά

Ο Λεμπρόν Τζέιμς συμμαχεί με τα Looney Tunes σε ένα σίκουελ προσαρμοσμένο στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή, το οποίο όμως ελάχιστα μπορεί να αφορά το κοινό του πρώτου «Space Jam».

Από τον Νεκτάριο Σάκκα

Όταν ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο γιος του παγιδεύονται στον ψηφιακό κόσμο από ένα κακόβουλο λογισμικό (Ντον Τσιντλ), ο παλαίμαχος σουπερστάρ του NBA θα πρέπει να δώσει παρέα με τον Μπαγκς Μπάνι και την υπόλοιπη τρελοπαρέα των Looney Tunes το κρισιμότερο αγώνα της ζωής του. Η επιστροφή στην πραγματικότητα και η συμφιλίωση με τον έφηβο γιο του περνούν πλέον μέσα από μια μπασκετική αναμέτρηση κόντρα σε πανίσχυρους πρωταθλητές τεχνητής νοημοσύνης οι οποίοι παίζουν εντός έδρας και - το κυριότερο - με τους κανόνες κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους.

Τότε ήταν ο μυθικός Μάικλ Τζόρνταν, τώρα ο επίσης τεράστιος Λεμπρόν. Τότε είχαμε εξωγήινους που ήθελαν να φυλακίσουν τα Looney Tunes, αυτή τη φορά είναι το κακόβουλο λογισμικό και η ψηφιακή πραγματικότητα που ενσαρκώνει την απειλή. Τότε ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια οι συμπαίκτες του Air Mike, τώρα είναι οι ψηφιακές, τρισδιάστατες εκδοχές τους. Οι καιροί μπορεί να αλλάζουν, η ανάγκη για σίκουελ ποτέ, και η Warner, μετά από μία σειρά ανολοκλήρωτων πρότζεκτ, παραλλάσσει την πετυχημένη συνταγή του 1996 προσαρμόζοντάς τη στη νέα εποχή.

Το αποτέλεσμα είναι περισσότερο προσανατολισμένο σε νεαρότερες ηλικίες παρά σε θεατές του πρώτου «Space Jam» που στο μεταξύ μεγάλωσαν

Το αποτέλεσμα είναι περισσότερο προσανατολισμένο σε νεαρότερες ηλικίες παρά σε θεατές του πρώτου «Space Jam» που στο μεταξύ μεγάλωσαν, ένα χαριτωμένο θέαμα για όλη την οικογένεια με μία καλοπροαίρετη ροπή προς το cringe και διδάγματα τύπου «να είσαι ο εαυτός σου». Πέρα από την αναμενόμενη καρτουνίστικη δράση, τα «Διαστημικά Καλάθια: Η Νέα Γενιά» χαρακτηρίζονται από μια ψυχαναγκαστική παράθεση αναφορών της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής ποπ κουλτούρας παρμένων από τη δεξαμενή της Warner, ξεκινώντας από τη συμμορία του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού» και το «Αυτό» και φτάνοντας μέχρι τους Φλίντστοουνς, τον Κινγκ Κονγκ και χαρακτήρες από το «Mad Max: Fury Road» και το «Game of Thrones». Οι περισσότερες εξ αυτών βρίσκονται κομπαρσοειδώς τοποθετημένες έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ, σε μία καταιγίδα νοσταλγίας που απέχει έτη φωτός από τη αξεπέραστη μαστοριά και φροντίδα με την οποία την εξαπέλυσε ο Σπίλμπεργκ στο «Ready Player One», αφού όλα εδώ μοιάζουν με οπτικό θόρυβο στο φόντο της κυρίως δράσης ή με χαρακτήρες παρμένους από ταινίες παρωδίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Διαστημικά Καλάθια: Η Νέα Γενιά
  • Διαστημικά Καλάθια: Η Νέα Γενιά