Spiral: Ο Θρύλος του Saw

Spiral: From the Book of Saw

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2021
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ, Καναδάς
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντάρεν Λιν Μπούσμαν
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζος Στόλμπεργκ, ιτ Γκόλντφίνγκερ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Κρις Ροκ, Μαξ Μινγκέλα, Σάμιουελ Τζάκσον, Μαρισόλ Νίκολς
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Τζόρνταν Όραμ
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Τσάρλι Κλούζερ
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 93'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Spentzos Film
    Spiral: Ο Θρύλος του Saw

Ο Κρις Ροκ πατάει το restart στο franchise του «Σε Βλέπω», και μαζί με τον Σάμιουελ Τζάκσον γράφουν μια νέα αιματηρή σελίδα στο «Θρύλο του Saw» που... δεν βλέπεται.

Απο τον Θοδωρή Καραμανώλη

Τo επιτηδευμένα αποτρόπαιο, αρκούντως αιματηρό, και συνταρακτικά προβλέψιμο Spiral είναι το πρώτο επίσημο spin-off στη σειρά των Saw. Παρά το διαφορετικό setting που ανοίγει τη δράση στα περίχωρα ενός καθολικά διεφθαρμένου αστυνομικού τμήματος και τους καινούργιους πρωταγωνιστές, είναι ένα πιστό αντίγραφο από το τυχαιότερο των τυχαίων sequel του "Σε βλέπω". Μια ιλουστρασιόν φωτοτυπία που μπορείς να την ανακατέψεις κάπου ανάμεσα στις 7 συνέχειες του franchise και κανένας δεν θα το καταλάβει. Η συμπαντική εντροπία δεν θα διαταραχτεί στο ελάχιστο. Το Spiral αναπαράγει ακριβώς την ίδια λογική, την ίδια σκηνοθετική γραμμή, το ίδιο μοντάζ, ακόμη και το ίδιο μουσικό θέμα λίγο πριν το φινάλε.  

Εννοείται και την ίδια θεματική, αφού υπάρχει κι εδώ έγκλημα και τιμωρία, με σωρεία αμαρτιών να πληρώνονται στις μηχανές του πόνου. Ο σαδισμός παραμένει φυσικά το ζητούμενο. Έχει μπολιάσει το γενετικό κώδικα των "Σε Βλέπω" από την πρώτη ταινία του Τζέιμς Γουάν, που μέσα σ' όλα του τα στραβά είχε την δικαιολογία του ανύπαρκτου budget και την ικανότητα να μετουσιώσει σε νοσηρή ατμόσφαιρα την πανανθρώπινη συνθήκη του εκδικητή δημιουργού που τρέφεται από τον πόνο των αμαρτωλών. Δημιουργός εν προκειμένω διεστραμμένων παιχνιδιών ζωής, θανάτου και καουτσούκ, με αστείρευτη φαντασία στο ξερίζωμα ανθρώπινων μελών.

Όλοι οι υποψήφιοι θεατές ξέρουν ακριβώς τι θα αντιμετωπίσουν. Οι φανς ένα λίγο αρπαγμένο ορντέβρ που θα κορέσει την πείνα τους μέχρι την επόμενη εμφάνιση του Jigsaw του αληθινού και οι υπόλοιποι ένα ανομολόγητο βασανιστήριο που επιτίθεται με τον πιο χυδαίο τρόπο στις αισθήσεις. Και στην αισθητική. Και στην κοινή λογική. Οι τελευταίοι είναι και τα μόνα πραγματικά θύματα στην αρπαχτή του Ντάρεν Λυν Μπούσμαν, μιας και η θέαση του Spiral ανταγωνίζεται στα ίσα τα rated-R δρώμενα. Ευτυχώς για το σκηνοθέτη και τη Lionsgate θα υπάρχουν πάντα και μαζοχιστές. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Spiral: Ο Θρύλος του Saw
  • Spiral: Ο Θρύλος του Saw